Kartoffel-æblesalat med tranebær
En super lækker og nem kartoffel-æble salat. Jeg har brugt danske sommeræbler fra haven og lavet en let syrlig dressing med æbleeddike, sennep og citronsaft, der er virkelig god til både æbler og kartofler. Salaten passer til det meste, men jeg er personlig vild med den til grillet kylling
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
- 400 g kartofler, gerne små
- 2 æbler
- 1 lille rødløg
- lidt friskpresset citronsaft til at dryppe over æblerne
- 75 g blandet salat eller den salat, du har lyst til
- 45 g tørrede tranebær
- 50 g ristede pinjekerner
Dressing
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleeddike/æblecider eddike
- 3 spsk friskpresset citronsaft
- 1½ teskefuld flydende honning
- 1½ tsk dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
Topping
- lidt løvstikke, basilikum, mynte eller citronmelisse – disse fire urter passer godt til kartofler og æbler
Sådan gør du
- Vask eller skræl/skrab kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand, men pas på, de ikke bliver for bløde. Lad kartoflerne køle af
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og stil den til side, mens du tilbereder resten
- Skyl æblerne og skær dem i tynde skiver eller både. Dryp dem med friskpresset citronsaft, så de ikke bliver brune
- Pil løget, halver det og skær det i tynde skiver
- Rist pinjekernerne på en tør pande til de bliver gyldne
- Skyl og slyng salaten, hvis ikke du har købt en færdigskyllet, og kom den i en skål eller på et fad
- Skær de afkølede kartofler i kvarte/halve, hvis de er små ellers i skiver eller tern og kom dem i skålen/fadet til salaten
- Kom løg, æbler, tranebær og pinjekerner i sålen/fadet, hæld dressingen over og vend forsigtigt salaten
- Top med de urter, du har valgt
Jeg valgte her at halvere æblerne, fjerne kernehus, skære dem i tynde skiver og lægge dem ovenpå salaten. Du kan også vælge at skær æblerne i tynde både og blande dem med de andre ingredienser