Bagte tomater med ærter, oliven og burrata

Bagte tomater er super lækre som tilbehør til grill eller som en frokostret med godt brød til. Når tomaterne bages, får de en dejlig sødme og en intens smag. Sammen med hvidløg, basilikum og burrataost er de 'et match in heaven', og man føler sig hensat til en italiensk fortovsrestaurant.
Ingredienser
Til 4 personer
- 8 fed hvidløg
- 350 g cherrytomater
- 3 spsk olivenolie
- 1/2 tsk tørret basilikum
- ½ tsk tørret timian
- 1 håndfuld ærter, friske eller fra frost
- 25 g pinjekerner
- 1 stk burrata ost, vil du have meget ost, kan du bruge 2 stk
- 1 stor håndfuld basilikum
- 1 håndfuld sorte oliven, kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie
- Skyl tomaterne og læg dem i fadet
- Pil hvidløgene, skær dem i tynde skiver og fordel dem over tomaterne
- Dryp olien over og drys med tørret basilikum, tørret timian, salt og friskkværnet peber
- Bag tomaterne i den forvarmede ovn i 15 minutter
- Tø ærterne op i koldt vand (så holder de farven) og lad dem dryppe af
- Rist imens pinjekernerne på en tør pande, til de er blevet gyldne
- Si væden fra burrataosten
- Når tomaterne er bagte, køles de let af og ærterne fordeles hen over
- Læg burrataen på tomaterne og åben den let med fingrene eller to gafler, så de løber en smule ud. Dryp den med lidt olivenolie
- Drys med oliven, friske basilikumblade og de ristede pinjekerner

