Kartoffelsalat med tzatziki-dressing

Der er så mange muligheder for at lave en lækker kartoffelsalat (få inspiration blandt mine salater). Og kartoffelsalat er en herlig sommerspise, der er perfekt som tilbehør til fx grill, frikadeller, pølser, laks og meget mere – evt sammen med en græsk salat. Prøv fx kartoffelsalaten til græske kødboller. I denne opskrift har jeg kombineret tzatziki med kartofler – en ganske almindelig portion tzatziki, som jeg har blandet kartofler i. Super frisk og lækker og nem at tilberede

Tip: Lad den revne agurk dryppe af over en skål, så du gemmer saften. Den kan du bruge som juice, som den er eller køre den i en blender sammen med frisk mynte


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør 

  • 600 g små kartofler

Tzatziki-dressing

  • 1 stor agurk
  • 3 dl græsk yoghurt, 2% eller 10%
  • 4 fed hvidløg, revet fint
  • 1 spsk friskpresset citronsaft – kan udelades
  • salt og friskkværnet peber

Topping

  • lidt hakkede urter – kan udelades (jeg brugte lidt agurkebånd samt blomster fra oregano)

Sådan gør du

  1. Skrub kartoflerne og fjern evt pletter eller skræl dem
  2. Kog kartoflerne i letsaltet vand ved middel varme under låg ca 5-6 minutter. Sluk for varmen og lad kartoflerne stå yderligere ca 10 minutter, afhængigt af størrelsen. Pas på de ikke bliver for bløde
  3. Lad kartoflerne køle af
  4. Riv agurken groft, kom den i en si og lad den dryppe af
  5. Mens agurken drypper af, rører du de andre ingredienser til tzatziki-dressingen sammen i en skål
  6. Pres den sidste væde ud af agurkerne med hænderne og vend dem i dressingen. Smag til med salt og friskkværnet peber
  7. Skær kartoflerne i skiver, kvarte eller halve og vend dem i tzatziki-dressingen
  8. Top evt med lidt hakkede urter