Pastasalat med vaniljemarineret melon, pistacienødder og oliven

Melon og skinke er simpelthen et match made in heaven efter min mening. Her har jeg marineret melonen i vanilje og kombineret de to ingredienser med pasta i balsamicodressing. Italiensk inspireret salat, som passer fantastisk som tilbehør til fx grill, men den kan også stå alene som en frokostret med et stykke lækkert brød til. Jeg har godt nok brugt den spanske serranoskinke, men den kan sagtens erstattes af den italienske parmaskinke


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør 

  • 300 g pastaskruer
  • ½ cantaloup melon
  • korn fra 1 stang vanilje eller 1 tsk vaniljepulver/vaniljeextrakt
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk balsamicoeddike
  • 2 fed hvidløg
  • 6-8 skiver serranoskinke
  • 50 g rucola
  • salt og friskkværnet peber

Topping

  • 2 spsk pistacienødder
  • 1 lille håndfuld sorte oliven
  • 2 spsk hakket purløg

Sådan gør du

  1. Skær melonen midt igennem, fjern kernerne og skær kødet fri fra skallen
  2. Med en skarp kniv skæres tynde skiver af melonen. Kom melonskiverne i en skål sammen med olivenolie og vaniljekorn/-pulver, vend det forsigtigt rundt, og stil det på køl
  3. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  4. Læg serranoskiverne enkeltvis på en bageplade med bagepapir og sæt dem i den forvarmede ovn i 6-7 minutter, til skinken er sprød. Lad derefter skinken køle af og knæk den i mindre stykke 
  5. Kog pastaen efter anvisning på pakken, skyl den i koldt vand, lad den dryppe af og kom den i en skål sammen med presset hvidløg og balsamicoeddike. Vend det godt sammen og stil skålen på køl
  6. Skyl rucolaen, hvis ikke det er gjort, og vend den i skålen med pastaen
  7. Anret pastaen på et fad og fordel melonen incl olie og vanilje hen over
  8. Fordel serranoen hen over, pynt med pistacienødder og sorte oliven og drys med hakket purløg

Server salaten til fx grill eller server den som en frokostret med lækkert brød til. Faktisk passer salaten til de fleste retter, hvortil man spiser salat