Kartoffelsalat med dildpesto og bær

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg er vild med kartoffelsalater, hvor kartoflerne kombineres med forskellige bær og frugter. Således også denne kartoffelsalat med nye kartofler, nektariner, fennikel samt bær og knas. Jeg har til kartoffelsalaten lavet en dildpesto, som er lige så nem at lave som alle andre pestoer. Bliver der noget til rest, kan du fryse det, eller du kan lave ekstra til fryseren, når du alligevel er i gang. Det, der skal fryses, skal du vente med at komme hvidløg og ost i, til det skal bruges. Nyd kartoffelsalaten til fx grill eller alt muligt andet, man kan spise kartoffelsalat til


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør 

  • 600 g nye kartofler
  • 50 g spinat
  • ½ fennikel
  • 1 nektarin
  • 1 håndfuld blåbær
  • 2 spsk pinjekerner eller andre nødder – kan udelades eller erstattes af fx græskarkerner

Dildpesto

  • 2 bundter dild, ca 2 store håndfulde

  • 40 g ristede mandler, alternativt ristede pinjekerner eller andre nødder
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • friskpresset saft af ½ citron
  • 1 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 25 g revet Prima Donna ost, Vesterhavsost eller parmesan

Sådan gør du

  1. Start med at lave dildpestoen ved at blende alle ingredienserne sammen
  2. Vask kartoflerne og kog dem under låg 5-6 minutter i letsaltet vand (afhængigt af størrelsen). Tag gryden af varmen og lad kartoflerne stå 4-5 minutter mere. Kartoflerne skal være faste. Lad kartoflerne køle af
  3. Skyl spinaten, hvis ikke du har købt det, der er skyllet
  4. Skyl fennikel og skær den i tynde strimler. Sidder der noget grønt i toppen, kan det gemmes og bruges som drys
  5. Skyl nektarinen og skær den i tynde både
  6. Riv de største af spinatbladene i grove stykker lad resten være hele. Kom dem i en salatskål
  7. Skær kartoflerne i skiver eller kvarte, kom dem i salatskålen sammen med spinaten og vend 3 spsk af pestoen i
  8. Kom fennikel og nektarin i og vend det hele sammen. Top evt med mere pesto
  9. Drys blåbær, pinjekerner og evt det grønne fra fennikelen over og server salaten som tilbehør til fx grill eller alt muligt andet, hvortil en kartoffelsalat passer