Salat med asparges, cherrytomater og serranoskinke

Det dejlige solskinsvejr gør, at jeg tænker grill og lækre salater, så derfor blev menuen i dag grillet kylling på spyd og denne dejlige lette forårs-/sommeragtig salat med friske asparges, cherrytomater og serranoskinke. Salaten er herlig til grill, både kød og fisk. Og den kan stå alene som en lækker frokostret sammen med noget godt brød


Ingredienser

Til 4 personer

  • 1 bundt grønne asparges
  • 20 cherrytomater eller små dadeltomater
  • ca 100 g salatmix
  • 8 skiver serranoskinke, kan erstattes af parmaskinke
  • 125 g små mozzarellakugler
  • 1 håndfuld sorte oliven
  • 2 spsk ristede pinjekerner
  • lidt flagesalt og friskkværnet peber

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk æblecidereddike eller anden blomstereddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk flydende honning

Pynt

  • lidt citronmelisseblade - kan udelades

Sådan gør du

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande og stil dem til side
  2. Knæk enderne af aspargesene, kom dem i et fad og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 3 minutter og hæld/si vandet fra
  3. Rør ingredienserne til dressingen sammen
  4. Læg salaten på et fad, fordel mozzarellakugler og tomater herpå og dryp dressingen henover
  5. Anret aspargesene – skær evt nogle af dem i mindre stykker – henover sammen med serranoskinke
  6. Drys de ristede pinjekerner og sorte oliven over
  7. Drys lidt flagesalt over og pynt evt med citronmelisseblade