Det er nemt og lækkert at lave sin egen kartoffelsalat. De små nye sommerkartofler er virkelig lækre at bruge til en kartoffelsalat. De er som regel dejlig faste, hvilket er perfekt til kartoffelsalat. Senere på sæsonen kan man selvfølgelig også sagtens lave kartoffelsalat, og en god idé er at koge kartoflerne dagen før og lægge dem i køleskabet, hvis altså du ved, at du næste dag vil lave kartoffelsalat. Ellers så mange timer, der nu kan lade sig gøre. Og når du koger kartoflerne, må du endelig ikke lade dem koge for længe. Jeg plejer at koge dem op, lade dem koge ved svag varme et par minutter og så slukke for varmen. Efter nogle minutter tjekker jeg dem og hælder vandet fra, mens de stadig er faste at stikke i - overkogte kartofler i kartoffelsalat er ikke godt . Denne kartoffelsalat nød vi til grillede spyd med kylling og zucchini. Jeg havde skåret kyllingebryst i store tern og marineret dem: 3 spsk teriyakisauce, 3 spsk soyasauce, 1 stor tsk karry, 2 tsk fennikelfrø, 1 tsk tørret merian. Jeg brugte små zucchinier, som jeg skar i skiver på ca 2½ cm
Ingredienser
Til 4 personer
- 1 kg kogte, kolde kartofler
- 1 æble
- 2 forårsløg
- 8 store radisser
- 10-12 grønne asparges
- 1 stor håndfuld valnødder
- 1 lille håndfuld hakkede urter
Dressing
- 1 bæger/glas rød pesto, jeg bruger Løgismoses hvis ikke jeg laver pestoen selv, 150 g (se opskrift her)
- 3 fed pressede hvidløg
- 3 tsk hyldeblomst- eller æbleeddike
- 3 tsk hyldeblomstsirup eller flydende honning
- evt 1 chili uden kerner og hakket i små stykker
Sådan gør du
- Skær de kogte, kolde kartofler i tern eller skiver. Hvis det er små kartofler, deler jeg dem i 4
- Skyl æblet, fjern kernehus og skær æblet i små tern, ca 1 x 1 cm
- Skyl radisser og skær dem i skiver
- Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver på ca 2 cm
- Skyl og knæk asparges i mindre stykker
- Skyl og hak urterne
- Læg alle ingredienserne i en skål eller et fad, undtagen urter og valnødder
- Bland alle ingredienser til dressingen og vend den forsigtigt med grøntsagerne
- Strø valnødder hen over og drys med hakkede urter