Tomatpesto af soltørrede og friske tomater

En virkelig lækker tomatpesto, hvor smagen af både de soltørrede- og de friske tomater træder frem sammen med et touch af kapers og løg. Jeg lavede pestoen til en ret med stegt torsk, men pestoen er også vildt god til at smøre på brød, fx som appetizer eller som en del af en tapasmenu eller bare et hyggeligt mellemmåltid. Pestoen kan sagtens holde sig i køleskabet 3 - 4dage, så man kan sagtens lave en god portion


Ingredienser

til ca 3 dl pesto

  • 8 cocktailtomater
  • 150 g soltørrede tomater
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk kapers
  • 2 tsk tørret oregano


Sådan gør du

Læg de soltørrede tomater i et ovnfast fad og drys hakket hvidløg og oregano over

Pil og skær rødløget i smalle både og læg disse ovenpå de soltørrede tomater

Skær de friske tomater i halve og læg dem ovenpå de soltørrede tomater. Hæld olivenolie over og bag tomaterne i ovnen i ca. 20 minutter ved ca. 180 grader (varmluft) 

Blend tomaterne med kapers, salt og peber. Hvis pestoen er for tyk, kan der tilsættes lidt mere olivenolie