Ovnbagt hokkaidosalat med citrus- og rosmarindressing

Endnu en lækker ret med hokkaido - det lækre orange græskar, som smager lidt sødt og dejligt. Denne salat kan både spises som en vegetarret fx med brød til eller som tilbehør til kødretter. Og vælg, om du vil servere den kold eller lun. Begge dele er godt


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 1 hokkaido - ikke alt for stor
  • lidt olie til pensling samt 1 tsk tørret rosmarin til at drysse over
  • 2 æbler
  • 1 rødløg
  • 2-3 forårsløg
  • ½ rød peber
  • 2 håndfulde ruccola
  • 1 lille håndfuld mandler
  • lidt Prima Donna ost - alternativ parmesan, hvis du bedre kan lide det

Dressing

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk friskpresset saft af 1 økologisk eller ubehandlet citron eller lime + lidt revet skal
  • 2 fed presset hvidløg
  • ½ tsk tørret rosmarin, som du knuser - evt frisk rosmarin som du hakker
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Vask hokkaidoen (den skal ikke skrælles), skær den midt over, fjern kernerne og skær den i både
  2. Læg bådene på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl dem med olivenolie og drys med tørret rosmarin
  3. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft) og sæt hokkaidobådene ind (jeg sætter pladen med hokkaidobådne i kold ovn - det sparer et par minutter i den sidste ende)
  4. Bag hokkaidobådene til de er møre og gerne lidt sprøde i kanterne - det tager ca 25 minutter. Tag dem derefter ud af ovnen og lad dem køle af eller brug dem varme, hvis du vil have en lun salat
  5. Mens hokkaidoerne er i ovnen, tilbereder du resten
  6. Vask æbler og rød peber og skær dem i tern
  7. Pil og hak rødløget
  8. Skyl forårsløg og skær dem i skiver og hak mandlerne groft
  9. Læg de lune eller kolde hokkaidobåde på et fad og fordel æbler, rød peber, forårsløg og ruccola over
  10. Dryp dressingen over og drys med de groft hakkede mandler
  11. Skær til sidst tynde skiver Prima Donna ost eller parmesan og pynt med disse - du kan også rive osten, hvis du foretrækker det