Der er lidt snitte- og skærearbejde for at forberede denne thai kyllingesalat, men det er det hele værd. Til gengæld skal der kun steges kylling. Salaten er mættende, strutter af sundhed og er en fryd for både smagsløg og øjne med alle sine farver, de utrolig sprøde grøntsager, den hvidløgsstegte kylling og spændende dressing. Jeg bruger salaten som en middagsret, men den vil også fungere fint som frokostret eller - hvis man undlader at komme kylling i - til et stykke grillet kylling eller fisk
Ingredienser
4 personer
- 600 g kyllingebryst
- 4 fed hvidløg
- 2 stilke citrongræs
- 1 rød chili
- 2 spsk soyasauce
- 1 spsk kokosolie, anden olie kan bruges
Til salaten
- 1/4 spidskål
- 100 g bønnespirer
- 2 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 orange/gul peberfrugt
- 4 forårsløg
- 1 håndfuld koriander
- 1 håndfuld basilikum, gerne thaibasilikum
- 25 g ristede, salte cashewnødder
- 40 g sukkerærter
- 75 g edamamebønner
- 1 mango, ikke alt for moden
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 3 fed presset hvidløg
- 4 spsk sojasauce
- 2 spsk vand
- 2 spsk merin eller madsake
- 2 spsk akaciehonning, andet blomsterhonning kan bruges
- saft af 1 limefrugt
Til servering
- 6 æg
- 2 spsk friskpresset limesaft
- 4 spsk vand
- 2 tsk Sambal-Oelek
- 1 spsk olie til stegning
- nogle blade hjertesalat eller anden salat
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til dressingen i en lille skål og stil til side
- Rist cashewnødderne på en tør pande og stil til side
- Kom grøntsagerne i en stor skål efterhånden, som du har snittet/skåret dem:
- Snit spidskålen fint
- Skræl og skær gulerødder i tynde strimler. Afhængig af gulerøddernes størrelse, deler du dem i 2 eller 3, inden du skærer strimler
- Skyl og skær peberfrugt i tynde strimler
- Skyl og skær forårsløg i skrå skiver på ca 2-2½ cm
- Skyl og skær sukkerærter igennem på langs i 3-4 strimler
- Skræl mangoen og skær den i tynde strimler
- Hak koriander og basilikum groft
- Hak 2 fed hvidløg, det hvide af citrongræs og chili
- Skær kyllingebryst i tynde strimler
- Varm en sauterpande, wok eller stegepande op med kokosolien og sauter hvidløg, chili og citrongræs heri
- Tilsæt kyllingestykkerne og rist dem møre. De må gerne tage farve
- Tilsæt 2 spsk soyasauce og lad det riste med 1 minut. Lad kyllingen hvile og køle lidt, mens du blander ingredienserne til salaten i en skål
- Vend kyllingekødet i og hæld dressingen over. Vend det hele godt sammen
Omelet
- Pisk 6 æg med 4 spsk vand, 2 spsk limesaft og 2 tsk Sambal-Oelek
- Fordel æggemassen i to og steg to tynde omeletter på en stor pande, én ad gangen. Rul omeletterne og skær dem i skiver på 2-3 cm
Server salaten i portionsskåle beklædt med salat i bunden og med omeletstykkerne ved siden af