Mexicansk majssalat

Opskrift på en nem mexicansk majssalat, der er lækker, sund og farvestrålende. Salaten er super til grillmad, og har du alligevel tændt op i grillen, kan du tilberede majskolberne herpå, hvis du har lyst. Jeg hakker en rød chilli og drysser over, men vurder selv, hvor meget chili, du vil bruge. I stedet for snackpeber, kan du bruge de grønne tapaspeber skåret i ringe eller skiver. Vil du have salaten lidt mere spicy, kan du komme nogle syltede jalapenõs på, og/eller du kan dryppe med chiliolie i stedet for ren olivenolie
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
- 2 majskolber
- 250 g cherrytomater
- 2 avocadoer
- 1 håndfuld ærter, friskbælgede eller optøede frosne
- 3-4 forårsløg, alternativt et lille rødløg, hakket
- 1 rød snackpeber eller 2 røde minisnackpeber
- 1 håndfuld sorte oliven
- 1 stor håndfuld basilikum – alternativt koriander
- 1 rød chili
- 2 limefrugt, skåret i både
- 2 spsk. olie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Pil bladene af majskolberne og kog dem i letsaltet vand ca 15 minutter, til de er møre. Alternativt kan du tilberede dem i mikroovn: 1 majskolbe 4 minutter ved 800 W – 2 majskolber 8 minutter
- Bruger du frosne ærter, skal du tø dem op, og ellers skal ærterne bælges
- Skyl cherrytomaterne og halver dem
- Skræl avocado og skær fx den ene i skiver og den anden i tern
- Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver. Det grønne fra 2 af løgene kan du snitte og gemme til drys
- Skyl snackpeber og skær i ringe
- Hak basilikum (eller koriander) og chili med en kniv
- Skær lime i både
- Når majskolberne er kogte, skærer du majsene af i store stykker med en skarp kniv. Nogle af stykkerne knækker, andre ikke, så du får forskellige stykker majs
- Anret avocado, cherrytomater, forårsløg, ærter og majs på et fad
- Drys hakket basilikum (koriander) og chili over og pynt med snackpeberringe, oliven og limebåde
- Dryp saften fra et par af limebådene over salaten sammen med 2 spsk olivenolie og drys med salt og friskkværnet peber

