Mexicansk majssalat

Opskrift på en nem mexicansk majssalat, der er lækker, sund og farvestrålende. Salaten er super til grillmad, og har du alligevel tændt op i grillen, kan du tilberede majskolberne herpå, hvis du har lyst. Jeg hakker en rød chilli og drysser over, men vurder selv, hvor meget chili, du vil bruge. I stedet for snackpeber, kan du bruge de grønne tapaspeber skåret i ringe eller skiver. Vil du have salaten lidt mere spicy, kan du komme nogle syltede jalapenõs på, og/eller du kan dryppe med chiliolie i stedet for ren olivenolie


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør 

  • 2 majskolber

  • 250 g cherrytomater
  • 2 avocadoer
  • 1 håndfuld ærter, friskbælgede eller optøede frosne
  • 3-4 forårsløg, alternativt et lille rødløg, hakket
  • 1 rød snackpeber eller 2 røde minisnackpeber
  • 1 håndfuld sorte oliven
  • 1 stor håndfuld basilikum – alternativt koriander
  • 1 rød chili
  • 2 limefrugt, skåret i både
  • 2 spsk. olie
  • salt og friskkværnet peber




Sådan gør du

  1. Pil bladene af majskolberne og kog dem i letsaltet vand ca 15 minutter, til de er møre. Alternativt kan du tilberede dem i mikroovn: 1 majskolbe 4 minutter ved 800 W – 2 majskolber 8 minutter
  2. Bruger du frosne ærter, skal du tø dem op, og ellers skal ærterne bælges
  3. Skyl cherrytomaterne og halver dem
  4. Skræl avocado og skær fx den ene i skiver og den anden i tern
  5. Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver. Det grønne fra 2 af løgene kan du snitte og gemme til drys
  6. Skyl snackpeber og skær i ringe
  7. Hak basilikum (eller koriander) og chili med en kniv
  8. Skær lime i både
  9. Når majskolberne er kogte, skærer du majsene af i store stykker med en skarp kniv. Nogle af stykkerne knækker, andre ikke, så du får forskellige stykker majs
  10. Anret avocado, cherrytomater, forårsløg, ærter og majs på et fad
  11. Drys hakket basilikum (koriander) og chili over og pynt med snackpeberringe, oliven og limebåde
  12. Dryp saften fra et par af limebådene over salaten sammen med 2 spsk olivenolie og drys med salt og friskkværnet peber