Savoykål med bacon, æbler og ristet citronskal

Savoykål er en super flot og sjov kål. Den er velsmagende, og med sine sjove 'krøllede' blade er den meget dekorativ. Den kan spises både rå og kogt og er derfor meget anvendelig. Og så indeholde kålen masser af c-vitaminer, kostfibre og kalium - altså er den super sund. Jeg har i denne salat brugt kålen rå sammen med æbler, løg, mandler, citron og bacon. Så der er både knas, noget syrligt, salt og sødme i salaten. Vil du have salaten vegetarisk, dropper du blot bacon


Ingredienser

4 personer som tilbehør

  • 10-12 blade savoykål
  • 100 g bacon
  • 1 rødløg, mellemstort
  • 2 æbler
  • 50 g mandler
  • 1 stor håndfuld persille
  • skal af 1 økologisk/ubehandlet citron

Dressing

  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk æbleeddike, æblecidereddike
  • ½ tsk flydende honning
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til dressingen i en skål
  2. Pil løget, halver det og skær det i tynde strimler
  3. Skyl æblerne og skær dem i tynde både
  4. Kasser de grimmeste blade på savoykålen, skyl de blade, du skal bruge og ryst/slyng dem godt fri for vand. Snit dem derefter fint (skær evt 'stænglen' i midten fra). Dup evt med et viskestykke eller køkkenrulle, hvis strimlerne stadig er våde
  5. Skræl skallen af citronen med en kartoffelskræller og pres saften
  6. Hak persillen med en kniv
  7. Skær bacon i små stykker
  8. Rist bacon på en tør pande til det bliver gyldent. Tilsæt halvdelen af løget, mandler, citronskal og persille (gem lidt til drys) og rist til mandlerne har fået farve
  9. Vend æblebådene i
  10. Læg savoykålen på et fad eller i en skål og anret baconblandingen herpå

Dryp dressingen over og drys med resten af løget samt lidt persille