Ovnbagte rødløg med asiatisk sesam-limedressing

Disse ovnbagte rødløg smager fantastisk som tilbehør til fisk, til kødretter, til grill og sammen med salat. Og så er de nemme at lave. Jeg har tilberedt løgene som en kombination af bagte løg og salat, da jeg har lavet en dressing til at hælde over dem. En thai- inspireret dressing med sesam, lime, soyasauce, chili og koriander. Prøv fx løgene sammen med Asiatisk mangosalat med ingefær-sesamdressing og ovnbagte laksesteaks - et himmelsk måltid. Og har du en varmluftovn, kan du bage løgene og laksen samtidig og tage løgene ud et par minutter før laksen (afhængig af størrelsen på laksesteaksene)


Ingredienser

  • 4 rødløg - jeg beregner 1 løg pr person

Dressing

  • 1/4 dl soyasauce
  • 2 spsk sesamfrø, ristet på tør pande
  • 1 lime, friskpresset saft heraf + revet skal af den halve lime (brug økologisk eller ubehandlet lime)
  • 1 tsk flydende honning, fx akaciehonning
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 lille håndfuld frisk hakket koriander

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Pil løgene og skær dem over på tværs
  3. Varm en pande op til høj varme og steg løgene på skærefladen til de er meget mørke - ca 1 minut
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir, læg løgene herpå og bag dem ca 15 minutter til de er møre (de må gerne have en lille smule 'bid')
  5. Afkøl løgene en smule og skil dem derefter ad i 'blade/skaller'
  6. Mens løgene er i ovnen, blandes ingredienserne til dressingen
  7. Hæld dressingen over løgene og top med hakket koriander