Grønkålssalat med jordskogger og pære

Grønkål er super lækkert og sundt med masser af vitaminer, antioxidanter og fibre. Og grønkålen har en skøn farve, så du kan lave en smuk og farverig salat fx ved at bruge orange, gule og røde bær, frugt eller grøntsager  (rød er komplementærfarve til grøn) sammen med grønkålen. Grønkål skal skylles grundigt. Især hvis du, som jeg, bruger økologisk grønkål købt i stokke lige fra marken. Skyl grønkålen i rindende vand og læg den derefter i en skål med koldt vand. Er din grønkål blevet lidt slatten, kan du også, med fordel, lægge den i en skål koldt vand, så den bliver sprød igen. I supermarkederne kan du også købe grønkål, der er skyllet og snittet fint. Når grønkålen er skyllet, tager det ingen tid at tilberede en lækker salat. Jeg har til denne salat blandet grønkål med skiver af friske, sprøde jordskogger, pæretern, røde granatæblekerner og saltede mandler - en herlig efterårs/vinter salat.

Server salaten til kylling, fisk, oksekød, pasta eller hvad, du ellers serverer salat til. Bliver der en rest tilbage, kan du komme det i en bøtte med låg og gemme det i køleskabet. Så har du dejlig frokost/madpakke dagen efter.

Tip: Hvis du er vegetar, kan du tilsætte linser eller bønner til salaten i stedet for at bruge den som tilbehør til kød


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør 

  • 200 g fintsnittet grønkål
  • 150 g jordskogger
  • 1-2 pærer, afhængig af hvilke pærer, du bruger
  • 1 dl granatæblekerner
  • 3/4 dl saltede mandler *)

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike eller anden eddike, der kan bruges til salat
  • 1 stor tsk dijonsennep eller anden sennep
  • 1 tsk flydende honning
  • salt og friskkværnet peber

*) har du ikke lige saltede mandler, kan du riste almindelige mandler uden skal på en tør pande

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til dressingen i en skål, hvor salaten også kan være
  2. Du kan købe skyllet, snittet grønkål, men bruger du friske blade, skal disse skylles og snittes fint – skær stænglerne af først
  3. Skyl jordskogger grundigt (de skal ikke skrælles) og skær dem i tynde skiver
  4. Skyl pære og skær den i tern
  5. Hak mandlerne groft med en kniv
  6. Har du købt et helt granatæble, skal du tage kernerne ud, men du kan også blot købe kernerne
  7. Kom alle ingredienserne i skålen til dressingen og vend det hele sammen