Caesarsalat med porcherede æg og grissini

Denne lækre og nemme salat er en variation over den traditionelle Caesarsalat. Brødcroutonerne er skiftet ud med grissini omviklet med skinke, og der er både semi-dried og friske tomater i salaten. Nyd salaten som en dejlig frokostret eller 'vær lidt fræk' og server den sammen med fx grillet kød

Har du ikke mod på at lave porcherede æg, kan du sagtens bruge ganske almindelige blødkogte æg

Prøv også min Caesarsalat med majs og grøn hummus Caesarsalat med majs og grøn hummus


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 2 stk hjertesalat
  • 100 g ruccola
  • 150 g semi-dried tomater
  • 4 cocktailtomater
  • 1 mellemstort rødløg
  • 2 stk cornichoner/pr portion
  • 4 æg
  • 1 tsk hvidvinseddike eller æblecidereddike
  • 8 tynde skiver skinke, fx serrano- eler parmaskinke
  • 8 stk grissini

Dressing

  • 2 fed hvidløg, presset
  • friskpresset saft af 1 limefrugt
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 spsk chilimayo *)
  • 2 spsk olivenolie

Topping

  • et drys revet parmesan eller lidt parmesanflager
  • friskkværnet peber
  • evt lidt hakket persille

*) Jeg bruger Flyiug Goose Sriracha Spicy Mayo, men du kan også blande en chilisauce med mayonnaise

Sådan gør du

  1. Skyl og slyng eller dup salaten tør, riv den i mindre stykker, som kommes i portionsskåle eller dybe tallerkener
  2. Kom ruccola og semi-dried tomater hen over – skær evt nogle af  tomaterne i mindre stykker
  3. Skyl cocktailtomaterne , skær dem i skiver og kom dem i salaten
  4. Pil rødløg, halver det og skær det i tynde skiver. Fordel skiverne over salaten
  5. Skær cornichonerne i skiver og strø dem over salaten
  6. Bland ingredienserne til dressingen og stil den til side
  7. Bring vand i kog i en gryde og tilsæt vineddiken. Vandet skal kun lige nå kogepunktet, så det simrer og ikke bobler
  8. Slå ægget ud i en kop eller lille skål
  9. Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så der dannes en 'spiral'. Hæld forsigtigt ægget ned i spiralen og kog det ca 3½ minut ved svag varme, til hviden har sat sig og blommen stadig kan løbe. Tag ægget op med en ske, og skyl det med koldt vand. Gentag processen til du har 4 æg
  10. Fordel dressingen over de fire salatportioner og læg et æg i hver
  11. Top med friskkværnet peber, lidt revet/flaget parmesan og evt lidt hakket persille
  12. Rul en skive skinke om hver grissini og server dem sammen med salaten