Kartoffelsalat med friske ærter og sprødstegt oksekød

Nye kartofler, friske nye danske ærter og radisser - så er det sommer i Danmark (trods vejret). Denne kartoffelsalat er med nye kartofler, danske ærter, radisser og asparges i en yoghurt-sennepsdressing. Når jeg bruger den græske yoghurt til dressinger og dip, bruger jeg altid den med 2% fedt. Jeg er ikke vild med 10% variationen - men det kan man jo gøre, som man har lyst til. Alternativt kan Skyr også bruges. Jeg var lidt utraditionel mht tilbehør til kartoffelsalaten - sprødstegt oksekød i strimler, som jeg serverede til sammen med noget af yoghurt-sennepsdressingen. En fantastisk kombination og ret nem at lave. Men kartoffelsalaten passer også super godt til grill, til kød og fisk samt til frikadeller. Se også Kartoffelsalat med broccoli og serranoskinke og alle mine andre salater


Ingredienser

Til 4 personer 

Kartoffelsalat

  • 1 kg nye kartofler
  • 1 stor håndfuld bælgede ærter
  • 12-14 friske grønne asparges
  • ½ bundt radisser

Dressing

  • 1½ dl græsk yoghurt 2% - vil du have dressingen federe, vælger du en 10% græsk yoghurt i stedet
  • 2 store tsk dijonsennep
  • 1 spsk flydende honning, fx akaciehonning
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Sprødstegt oksekød

  • ca 500 g oksesteak
  • 2 spsk olivenolie til stegning
  • 2 spsk soyasauce

Topping

  • 1 lille håndfuld friske urter
  • lidt friske ærter

Sådan gør du

Sprødstegt oksekød

  1. Skær oksekødet i meget tynde strimler - det er nemmest med en meget skarp kniv
  2. Varm olivenolien op på en pande og steg kødet heri til det er sprødt og lækkert. Vend det rundt under vejs, så det ikke hænger fast. Alt væden skal steges væk - både det kødet afgiver samt olien
  3. Når kødet er sprødt og lækkert tilsættes soyasaucen, som også steger ind i kødet
  4. Drys friskkværnet peber over kødet og tag det op på en tallerken til afkøling

Kartoffelsalat

  1. Vask og evt skrab kartoflerne, kog dem til de er lige præcis møre (de må gerne være lidt hårde), hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af
  2. Når kartoflerne er kolde, skæres de i skiver, hvis de er store eller i kvarte, hvis de er små. Kom kartoflerne i en skål eller et fad
  3. Knæk den nederste del af aspargesene, kom dem i et fad og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå 3-4 minutter, hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand. Lad dem dryppe af
  4. Skær aspargesene i stykker på ca 2½ cm og kom dem i skålen/fadet til kartoflerne
  5. Skyl radisserne, skær dem i skiver og kom dem i skålen/fadet
  6. Bælg ærterne og kom dem i skålen/fadet - gem lidt til pynt
  7. Rør ingredienserne til dressingen sammen. Hæld halvdelen over salaten og vend forsigtigt rundt. Gem resten af dressingen i en skål til serveringen
  8. Inden servering drysses friskhakkede urter og lidt ærter over kartoffelsalaten

Server kartoffelsalaten sammen med det sprødstegte oksekød og skålen med resten af dressingen

Tip 1: I stedet for peber, kan du drysse knust chili over kødet, så det bliver lidt spicy. Og/eller du kan drysse sesamfrø over

Tip 2: I stedet for oksesteaks kan bruges kalvesnitzler

Tip 3: I stedet for at servere det sprøde oksekød i en skål ved siden af salaten, kan det fordeles hen over