Kartoffelsalat med jordbær og basilikumpesto

En dejlig frisk og fyldig kartoffelsalat med nye kartofler, jordbær og friske ærter, som alt sammen dufter og smager af dansk sommer. Kartoffelsalaten er fantastisk til grill eller som et måltid i sig selv fx med lækkert brød til


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør eller til 2-3 personer som vegetarret

  • 500 g nye kartofler
  • 250 g jordbær
  • 1 stor håndfuld bælgede ærter
  • ½ fennikel, hvis den er stor så 1/4

Basilikumpesto

  • 4 store håndfulde basilikum

  • 40 g ristede mandler, alternativt ristede pinjekerner eller andre nødder
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 1 dl olivenolie
  • 25 g revet Prima Donna ost, Vesterhavsost eller parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • lidt hakket basilikum

  • evt det grønne fra fennikeltoppen
  • evt ristede pinjer, ristede hakkede mandler eller græskarkerner, hvis du ønsker knas på toppen

Sådan gør du

  1. Start med at lave basilikumpestoen ved at blende alle ingredienserne sammen
  2. Vask kartoflerne og kog dem under låg 5-6 minutter i letsaltet vand (afhængigt af størrelsen). Tag gryden af varmen og lad kartoflerne stå 4-5 minutter mere. Kartoflerne skal være faste. Lad kartoflerne køle af
  3. Skyl jordbær og skær dem i kvarte
  4. Skær fennikel i tynde strimler. Sidder der noget grønt i toppen, kan det gemmes og bruges som drys
  5. Bælg ærterne
  6. Skær kartoflerne i skiver eller kvarte, kom dem i en salatskål og vend dem i 3 spsk af pestoen
  7. Kom jordbær, ærter, fennikel og salat i skålen til kartoflerne og vend det hele sammen
  8. Top med ekstra basilikumpesto
  9. Drys lidt hakket basilikum, evt hakket fennikeltop og evt lidt knas over og server salaten med en skål med resten af basilikumpestoen. Jeg pyntede med spiselige blomster (appelsintagetes)