Kartoffel og avocado salat

Kartoffel og avocado salat med både asparges og radisser er en super lækker salat. De cremede avocado og de sprøde radisser og asparges er gode sammen med de kogte kartofler. Du kan bruge både nye kartofler, som blot skal vaskes og spises med skræl på. Eller du kan bruge ældre, små kartofler som muligvis skal pilles efter kogning. Purløg giver et ekstra sommerligt pift og sennepsdressingen fuldender salaten, som egner sig som tilbehør til grill, kød eller fisk, eller fx til frikadeller. Den grønne chili vælger du efter dine smagsløg – om du vil have den stærk eller mild. Du kan også erstatte den med grøn peber i tynde skiver. Salaten er nem at lave. Du skal blot huske at koge kartoflerne, så de kan nå at blive kolde


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør

  • 700-800 g kogte og afkølede kartofler, gerne små kartofler, evt nye
  • 12-14 grønne asparges
  • 4 forårsløg
  • 6-8 radisser
  • 2 stk avocado
  • 1 stk citron eller lime, saften heraf
  • 1 stk mild, grøn chili, gem lidt til topping, alternativ grøn peber

Dressing

  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike eller anden eddike
  • 1 spsk flydende honning
  • 2 tsk dijonsennep

Topping

  • aspargeshoveder
  • 2 spsk hakket purløg
  • lidt friske eller optøede, frosne ærter

Sådan gør du

  1. Skyl og rens kartoflerne – skræl/skrab dem, hvis du synes. Kog dem derefter i letsaltet vand – de skal kun lige være nok. Hæld vandet fra og afkøl kartoflerne
  2. Knæk den nederste del af aspargesene, skyl dem og skær dem i skiver på ca 2 cm. Gem nogle af hovederne til at toppe salaten med
  3. Skyl og snit forårsløgene i fine skiver
  4. Skyl og skær radisser i tynde skiver
  5. Skær kartoflerne i halve eller i skiver
  6. Skær den ene avocado i tern og den anden i skiver. Dryp dem med citron- eller limesaft, så tern og skiver ikke bliver brune
  7. Skær den grønne chili i tynde skiver
  8. Vend kartofler, asparges (gem nogle hoveder til topping), forårsløg, radisser, avocadotern og halvdelen af den grønne chili sammen i en skål
  9. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den i kartoffelsalaten
  10. Top kartoffelsalaten med aspargeshoveder, hakket purløg og lidt friske eller optøede, frosne ærter