Persisk kartoffelsalat med blomkål og rosenvand

Ristede grøntsager i en skål salat er helt fantastisk. Denne salat har jeg lært at lave af en kok i Dubai. Ingredienserne kunne jeg sagtens selv lure, men det var lidt sværere med dressingen, så jeg måtte lige spørge. Jeg har længe haft rosenvand stående og ville prøve det i dressinger, så det passede jo perfekt, at der skulle rosenvand i denne dressing. Salaten passer til stort set alt, eller den kan spises sammen med et stykke brød til frokost. Jeg har lavet den til ovnbagt laks, hvor jeg kom presset hvidløg blandet med hakkede nødder og friskpresset appelsinsaft ovenpå, inden jeg satte laksen i ovnen


Ingredienser

Til 2-3 personer som tilbehør
  • 500 g kartofler
  • 300 g blomkål
  • 50 g rucola
  • 1 appelsin
  • ca 100 g granatæblekerner - enten fra et granatæble, hvor du selv piller kerner ud, eller du kan købe 'løse' kerner
  • 40 g rosiner
  • 50 g mandler
  • en lille håndfuld friske mynteblade
  • olivenolie til stegning

Dressing

  • 1½ spsk rosenvand
  • 4 spsk friskpresset appelsinsaft

Til servering

  • en lille håndfuld kokosflager

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne og kog dem kort tid. De skal blive ved med at være hårde. Lad kartoflerne køle lidt af og skær dem i firkanter på ca 1 x 1 cm
  2. Lav små buketter af blomkålen
  3. Rist mandlerne på en tør pande og stil dem til side
  4. Hæld olivenolie på panden og varm den op igen. Rist kartoflerne til de bliver gyldne og gerne lidt sprøde. Tag dem af panden og lad dem køle af
  5. Kom evt lidt mere olie på panden og rist blomkålsbuketterne til de bliver lidt gyldne og lad dem køle af
  6. Del appelsinen og pres den ene halvdel. Pil den anden halvdel og skær appelsinkødet i firkanter på ca 1 x 1 cm
  7. Pil kerner ud af granatæblet
  8. Bland ingredienserne til dressingen
  9. Kom nu de ristede kartofler, de ristede blomkålsbuketter, rucola, appelsin, granatæblekerner, rosiner og mandler i en skål og vend dem forsigtigt sammen
  10. Skyl og hak myntebladene og drys dem i salaten
  11. Hæld dressingen over, vend salaten forsigtigt og drys med kokosflager