Denne nudelsalat er virkelig nem og alligevel super lækker med dejlige sprøde grøntsager og varmrøget laks. Salaten er mættende og super god som en nem og sund middagsret. Dressingen giver retten et dejligt touch af asien
Ingredienser
4 personer
- ca 600 g varmrøget laks
- 3 fed hvidløg
- 2 peberfrugter, vælg to forskellige farver
- 2 porrer
- 150 g champignoner
- 3 spsk ingefær
- 1 rød chili
- 1 spsk fiskesovs
- 4 spsk østerssovs
- 4 spsk teriyakisauce
- saft og skal af 1 limefrugt
- 1½ tsk kokossukker, rørsukker kan bruges sukker
- friskkværnet sort peber
- kokosolie til stegning, olivenolie kan bruges
Til servering
- ca 400 g glasnudler
- 1 lille håndfuld frisk koriander
- limebåde og evt. lidt rød chili
- 2 tsk sesamfrø
Sådan gør du
Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken
Skyl og skær peberfrugter i strimler
Rens porrer og skær dem i ringe på ca ½ cm
Rens champignon og skær dem i kvarter
Skær chilien i tynde ringe og hak hvidløg og ingefær
Skær den varmrøgede laks i passende stykker
Opvarm olien i en sauterpande, wok eller anden pande og sauter porre, hvidløg, ingefær og chili heri
Tilsæt peberfrugt og champignon og rist 1 minut
Tilsæt teriyakisauce, østerssauce, fiskesauce, limesaft og -skal samt sukker og rist videre i 1 minut
Skru ned for varmen og vend til sidst laksestykkerne forsigtigt i retten og lad den varme 1-2 minutter
Server retten i skåle eller på tallerkner med lakse-grøntsagsblandingen ovenpå nudlerne. Pynt med koriander og drys med sesamfrø. Server limebåde og evt lidt frisk, snittet chili til