Glasnudelsalat med laks og spidskål

Jeg elsker salater, der kan bruges som middagsretter. Det er så dejlig let og samtidig mættende. Masser af lækre grøntsager, og til denne salat brugte jeg laks. Kød og kylling er også super at bruge. Og prikken over i'et er en dejlig japansk eller thai dressing. Jeg havde nogle økologiske ærteskud, som jeg brugte til at pynte med. De har en let smag af ærter. Man kan også bruge krydderurter eller fx asparges eller blancherede grønne bønner

Salaten er også velegnet som frokostret i lidt mindre mængde


Ingredienser

til 2 personer 

  • 175 g romanescokål, blomkål kan bruges
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk Sambal-Oelek eller anden chilipasta
  • 75 g hvid spidskål
  • 50 g rød spidskål
  • 30 g revet gulerod
  • 1 håndfuld ristede peanuts
  • 200 g røget laks i skiver
  • lidt ærteskud til pynt
  • 100 g tynde glasnudler
  • 2 spsk olie til at riste romanescokål

Dressing

  • 2 spsk merin, madsake eller ricevinegar (se billede nedenfor)
  • 4 spsk teriyakisauce
  • 4 spsk sød chilisauce
  • 1 spsk revet ingefær

Sådan gør du

  1. Start med at blande alle ingredienserne til dressingen, så den kan nå at trække lidt
  2. Del romanescokålet i små buketter, de største kan halveres
  3. Pil hvidløg og skær i tynde skiver
  4. Varm olien op på en pande, tilsæt Sambal-Oelek (pas på, det sprøjter nemt) og rist romanescokålet heri 3-4 minutter. Tilsæt evt ½ dl vand, hvis Sambal-Oelek sætter sig fast. Lad kålen hvile og køle af
  5. Rist jordnødderne på en tør pande til de tager lidt farve
  6. Snit rød- og hvid spidskål fint
  7. Skræl og riv gulerod
  8. Skær laksen i strimler eller firkanter - det, du synes bedst om
  9. Tilbered glasnudlerne efter anvisning på pakken og lad dem derefter dryppe af i en si
  10. Læg glasnudler i bunden af portionsskåle eller dybe tallerkner. Fordel rød- og hvid spidskål samt revet gulerod over nudlerne
  11. Læg kålen rundt i kanten af skålen/tallerkenen
  12. Hæld lidt af dressingen over nudler og kål og læg så laksestykkerne over. Hæld resten af dressingen over
  13. Læg nogle ristede peanuts i den ene side af skålen og noget grønt i den anden inden servering. Jeg havde nogle ærteskud, som jeg brugte, men asparges eller blancherede grønne bønner kan også bruges