Bagt kartoffelsalat med tomater og nødder
En nem og sund salat af forårets og sommerens herlige grøntsager. Dressingen er en almindelig sennepsdressing, der passer til stort set alt, også uanset hvilke urter, du vælger. Nødderne giver lidt knas på toppen. Du kan pynte med rød skovsyre eller andre urter, men du kan også gå ud på en græsplæne (måske din egen?) og plukke lidt Bellis (Tusindfryd), der som regel vokser i græsset sammen med mælkebøtter. De fine små hvide blomster har en dejlig smag og pynter godt i en salatskål. Kartoffelsalaten passer til det meste og er virkelig dejlig til grill
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
- 1 kg små kartofler
- lidt olie og salt til at vende kartoflerne i
- 10-12 cherrytomater, evt en blanding af røde og gule
- 1 agurk
- 100 g friskbælgede ærter, optøede frosne kan bruges
- 50 g hasselnøddekerner, kan erstattes af andre nødder eller mandler
- 1 lille håndfuld friskhakket basilikum, kan erstattes af persille eller andre urter, hvis du foretrækker det
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 2 fed hvidløg, presset
- 2 tsk flydende honning
- 2 tsk dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
Pynt
- rød skovsyre eller andre urter, fx dem, du har vendt i salaten. Du kan også bruge lidt spiselige blomster
Sådan gør du
- Varm ovnen op på 180 grader (varmluft)
- Rør lidt olivenolie og salt sammen i en skål
- Vask kartoflerne grundigt (de skal ikke skrælles), halver dem på midten og vend dem i olien. Hæld dem derefter ud på en bageplade beklædt med bagepapir med skærefladen nedad
- Bag kartoflerne i ovnen i ca 20-25 minutter, til de har fået farve og er møre men ikke for bløde. Lad kartoflerne køle af
- Rist nødderne gyldne på en tør pande, lad dem køle af og hak dem derefter groft - lad evt nogle være hele
- Bælg ærterne (eller tø dem op)
- Skyl tomaterne og halver dem
- Skyl agurken, halver den og fjern kernerne. Skær den derefter i tynde skiver
- Hak basilikum eller de urter, du har valgt
- Anret kartofler, tomater og agurk i en skål eller på et fad. Dryp dressingen over og drys med de hakkede nødder, ærterne samt de uter, du har valgt
- Pynt med rød skovsyre, eller andre urter