Salat med bagte gulerødder og mandler

En sund, lækker og nem gulerodssalat med bagte gulerødder, ristede mandler og hjertesalat. Er det ikke sæson for små nye gulerødder, kan du bruge snackgulerødder i stedet. Så kan salaten nemlig laves hele året, og det fortjener den. Der er ikke mange ingredienser i den, og dressingen er en olivenolie-honning dressing. Salaten passer til stort set alt, hvad man ellers spiser salat til. Jeg bruger den også som frokostsalat med lidt lækkert brød til


Ingredienser

Til 4 personer 

  • en bundt nye gulerødder eller en pose snack gulerødder
  • 2 store gulerødder
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ rødløg, mellemstørrelse
  • 2 stk hjertesalat
  • 1 lille håndfuld hakket persille
  • 200 g ricotta
  • 2 spsk græskarkerner, gerne let saltede
  • 40 g ristede mandler

Dressing

  • 2 spsk flydende honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Vask gulerødderne, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie og drys dem med salt
  3. Bag gulerødderne ca 25 minutter indtil de er gyldne og møre. Lad dem derefter køle af og kom dem i en salatskål
  4. Rist mandlerne på en tør pande, lad dem køle af og hak dem derefter groft
  5. Pil og hak rødløget fint og hak persillen
  6. Skær salaten i strimler på tværs
  7. Skræl de to store gulerødder og lav tynde strimler/bånd med en kartoffelskræller
  8. Kom salat, persille, løg og gulerodsbånd i salatskålen og vend det forsigtigt med de bagte gulerødder
  9. Kom små klatter af ricotta hen over og drys med græskarkerner og de hakkede mandler
  10. Rør 2 spsk honningen op i 2 spsk olivenolie og 1½ spsk citronsaft. Varm det let op og dryp det over – server det evt ved siden af, så man selv kan dryppe det over salaten