Grillet avocadosalat

Grillet avocadosalat er en super nem og lækker salat, der passer fantastisk til grill, fx grillet kylling og fisk. Salaten indeholder meget få ingredienser men har både cremede avocadoer, sprød salat, ost og en dejlig cremet dressing. Skal man alligevel have grillen i gang, kan man starte med at grille avocadoerne, så de kan køle af


Ingredienser

Til 4 personer 

Grillet avocadosalat

  • 2 stk avocado
  • lidt citronsaft + olie til pensling af avocadoerne
  • 2 små romainesalat, hjertesalat eller krølsalat
  • 70 g rucola 
  • ca 75 g Prima Donna ost, Vesterhavsost eller Parmesan i flager/tynde skiver

Hvidløgsdressing

  • 3 dl græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 spsk purløg, finthakket
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Topping

  • 2 spsk pinjekerner, ristede
  • lidt hakket persille

Sådan gør du

Hvidløgsdressing

  1. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål og lad den hvile køligt, til salaten skal serveres

Grillet avocadosalat

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande og lad dem køle af
  2. Halver avocadoerne, fjern stenene, dryp dem med citronsaft og smør dem med olie
  3. Grill avocadoerne 3-4 minutter på en grillpande eller på havegrillen, hvis du alligevel skal have gang i den *). Du kan også stege dem på en almindelig pande men må så undvære grillstriberne
  4. Bland salat og rucola sammen i en skål, læg de grillede avocadoer ovenpå og top med flager af den ost, du har valgt samt drys pinjekerner og hakket persille over

*) jeg laver som regel salaten, hvis jeg alligevel skal have grillen i gang, og ellers griller jeg dem på en grillpande. Alternativt kan du stege avocadoerne på en almindelig pande og så undvære grillstriberne