Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
- 4 dl jasmin- eller basmatiris
- vand svarende til den mængde, der står på rispakken
- 1 mellemstort rødløg
- 3 fed hvidløg
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt spidskommen
- et nip stødt nellike
- 1 bundt persille
- 1 lille håndfuld friske mynteblade
- 1 lille håndfuld cashewnødder eller pistacienødder uden skal
- 1 lille håndfuld mandler uden skal
- 1 lille håndfuld rosiner
- 1 lille håndfuld granatæblekerner
- 1 spsk olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Pil og hak rødløg og hvidløg
- Varm olivenolie op på en pande og sauter løg og hvidløg
- Tilsæt krydderierne og sauter yderligere 1 minut
- Tilsæt ris og vand og lad det hele koge under låg for svag varme efter anvisning på rispakken. Sluk og lad risene trække under låg i ca 10 minutter
- Imens skylles og hakkes persille og mynte, og mandler og cashew-/pistacienødder hakkes Når risene er klar, vendes persille, mynte, mandler, cashew-/pistacienødder og rosiner i