Libanesiske ris med nødder og urter

En virkelig lækker og anderledes måde at servere ris på er disse libanesiske ris med masser af urter, rosiner og nødder. Risene er lækre sammen med mellemøstlig mad eller som en frokostret med fx manakish eller andet arabisk/mellemøstligt brød til. En lille skål raita til, gør ligeledes underværker


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør

  • 4 dl jasmin- eller basmatiris
  • vand svarende til den mængde, der står på rispakken
  • 1 mellemstort rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • et nip stødt nellike
  • 1 bundt persille
  • 1 lille håndfuld friske mynteblade
  • 1 lille håndfuld cashewnødder eller pistacienødder uden skal  
  • 1 lille håndfuld mandler uden skal
  • 1 lille håndfuld rosiner
  • 1 lille håndfuld granatæblekerner
  • 1 spsk olivenolie til stegning

Sådan gør du

  1. Pil og hak rødløg og hvidløg
  2. Varm olivenolie op på en pande og sauter løg og hvidløg 
  3. Tilsæt krydderierne og sauter yderligere 1 minut
  4. Tilsæt ris og vand og lad det hele koge under låg for svag varme efter anvisning på rispakken. Sluk og lad risene trække under låg i ca 10 minutter
  5. Imens skylles og hakkes persille og mynte, og mandler og cashew-/pistacienødder hakkes Når risene er klar, vendes persille, mynte, mandler, cashew-/pistacienødder og rosiner i