Pastasalat med kylling, bacon og sennepsdressing
En rest grillet kylling kan anvendes i en lækker pastasalat sammen med bacon, grøntsager og en sennepsdressing. Det er super nemt og smager fantastisk fx med et stykke lækkert brød til. Kylling, bacon og sennep er en virkelig god kombination. Lav evt ekstra dressing og server ved siden af, så man selv kan vælge, om man vil have meget dressing på. Server pastasalaten som aftensmåltid eller som frokost. Er der en rest tilbage, er den herlig til madpakken
Ingredienser
Til 2 personer
- en rest stegt eller grillet kylling, ca 200 g *)
- 100 g pastaskruer
- 100 g broccoli
- 50 g babyspinat
- 75 g bacon
- 3 forårsløg
- 1 avocado
- 6-8 cornichoner
- 2 æg
- lidt friskpresset citronsaft til at dryppe over avocadoskiverne
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk hvid balsamico, anden lys salateddike kan bruges
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 2 tsk dijonsennep
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 tsk flydende honning
- salt og friskkværnet peber
*) har du ikke en rest kylling, bruger du ca 200 g kyllingebryst, som du skærer i tern eller strimler og steger i olivenolie tilsat 2 fed presset hvidløg, salt og friskkværnet peber. Lad kyllingen køle af
Sådan gør du
- Tilbered pastaen efter anvisning på pakken, hæld skruerne op i en si og skyl dem med koldt vand. Lad dem dryppe af og afkøle helt
- Rens broccoli og lav små buketter. Kom dem i en lille skål og overhæld dem med kogende vand. Lad buketterne stå i 3 minutter og hæld dem op i en si, så vandet løber fra
- Kog vand til æggene. Når vandet koger, lægger du forsigtigt æggene i med en ske. Lad dem koge 8 minutter, hæld vandet fra og skyl dem med koldt vand
- Skær bacon i tern, som ristes sprøde på en pande uden fedtstof. Læg den færdigstegte bacon på en tallerken med køkkenrulle eller fedtsugende papir
- Halver avocadoen, fjern stenen, skræl den og skær den i skiver. Dryp skiverne med lidt friskpresset citronsaft, så de ikke bliver brune
- Skyl forårsløg og skær 2 af løgene i skrå skiver på ca 2½ cm og 1 af løgene i tynde skiver
- Hvis ikke spinaten er skyllet, skal den skylles og dryppe af
- Skær cornichonerne i skiver
- Skær kyllingen i tynde skiver eller tern
- Bland ingredienserne til dressingen
- Anret spinaten i et fad eller en salatskål
- Anret pasta, broccoli, de skrå skiver forårsløg, bacon, avocado, cornichoner og kylling herpå
- Dryp dressingen over salaten og pynt med kvarte æg og forårsløgskiverne. Gem evt lidt af dressingen, som du serverer til pastasalaten, så man selv kan supplere