Sprøde ravioli med tomat og basilikum salt

Sprøde ravioli med tomat og basilikum salat er herligt tilbehør til fx grill, fisk, kødretter, kødboller, frikadeller og meget andet. Raviolierne kan også sagtens nydes som en middagsret i sig selv eller som en frokostret. Raviolierne bliver lækre, sprøde og knasende, når man steger dem i olie, og det er et godt og 'sjovt' alternativ til kogte ravioli


Ingredienser

Til 4 personer

Tomat og basilikum salat

  • 200 g tomater
  • 150 g små mozzarella kugler
  • 1 avocado
  • 1 citron
  • 1 rød chili – vælg efter dine smagsløg til en medium spicy salat
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld frisk basilikum
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Sprøde ravioli

  • 1 pakke ravioli, gerne med spinat, 250 g 
  • ½ dl olivenolie

Topping

  • 1 spsk ristede pinjekerner
  • lidt hakket persille

Sådan gør du

Tomat og basilikum salat

  1. Skær tomaterne i tern og kom dem i en skål
  2. Halver mozzarellakuglerne og kom dem i skålen
  3. Halver avocado, fjern stenen, tag kødet ud med en ske og skær det i små tern Halver citronen og dryp saften af den halve hen over avocadoternene (så de ikke bliver brune). Kom avocadoternene i skålen
  4. Hak chilien og kom den i skålen
  5. Pres hvidløg ned i skålen og vend det hele forsigtigt
  6. Hak basilikum, vend dette i salaten sammen med olivenolie, salt og friskkværnet peber

Sprøde ravioli

  1. Varm olien op i en gryde til medium varme og steg raviolierne 1-2 minutter på hver side, til de er sprøde og lysebrune. Læg dem på fedtsugende papir/køkkenrulle
  2. Anret tomatsalaten på et fad, læg de sprøde ravioli ovenpå og drys med ristede pinjekerner og hakket persille