Sprøde ravioli med tomat og basilikum salat er herligt tilbehør til fx grill, fisk, kødretter, kødboller, frikadeller og meget andet. Raviolierne kan også sagtens nydes som en middagsret i sig selv eller som en frokostret. Raviolierne bliver lækre, sprøde og knasende, når man steger dem i olie, og det er et godt og 'sjovt' alternativ til kogte ravioli
Ingredienser
Til 4 personer
Tomat og basilikum salat
- 200 g tomater
- 150 g små mozzarella kugler
- 1 avocado
- 1 citron
- 1 rød chili – vælg efter dine smagsløg til en medium spicy salat
- 2 fed hvidløg
- 1 stor håndfuld frisk basilikum
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sprøde ravioli
- 1 pakke ravioli, gerne med spinat, 250 g
- ½ dl olivenolie
Topping
- 1 spsk ristede pinjekerner
- lidt hakket persille
Sådan gør du
Tomat og basilikum salat
- Skær tomaterne i tern og kom dem i en skål
- Halver mozzarellakuglerne og kom dem i skålen
- Halver avocado, fjern stenen, tag kødet ud med en ske og skær det i små tern Halver citronen og dryp saften af den halve hen over avocadoternene (så de ikke bliver brune). Kom avocadoternene i skålen
- Hak chilien og kom den i skålen
- Pres hvidløg ned i skålen og vend det hele forsigtigt
- Hak basilikum, vend dette i salaten sammen med olivenolie, salt og friskkværnet peber
Sprøde ravioli
- Varm olien op i en gryde til medium varme og steg raviolierne 1-2 minutter på hver side, til de er sprøde og lysebrune. Læg dem på fedtsugende papir/køkkenrulle
- Anret tomatsalaten på et fad, læg de sprøde ravioli ovenpå og drys med ristede pinjekerner og hakket persille


