Thai spidskålssalat med quinoa 

Thaisalat er altid godt. Lækre, sprøde grøntsager i herlig dressing, som passer til både fiske- og kødretter eller alene som en nem og sund frokost


Ingredienser

4 - 6 personer afhængigt af, hvad salaten serveres til. Sidst jeg lavede salaten, lavede jeg halvdelen til 3 personer til grillet laks 

  •  2 dl quinoa
  • ½ spidskål, lille
  • 2 gulerødder
  • 2 forårsløg
  • 1/2 agurk
  • ½ mango
  • 150 g edamamebønner
  • 2 spsk soyasauce
  • 1½ spsk sesamfrø
  • 1 spsk kokosolie, anden olie kan bruges

Dressing

  • 3 tsk olivenolie
  • 4 tsk soyasauce
  • 1 tsk agavesirup, citronsirup eller anden blomstersirup
  • 1 rød chili, vælg mængde og styrke, der passer dine smagsløg - salaten er medium spicy
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 fed presset hvidløg

Til pynt

  • 1 rød chili, kan udelades
  • ½ håndfuld hakket koriander, basilikum og mynte
  • 1 spsk sesamfrø

Sådan gør du

  1. Kog quinoaen efter anvisning på pakken og lad den køle af
  2. Bland ingredienserne til dressingen
  3. Kom edamamebønner i en skål og hæld kogende vand over. Hæld dem over i en si, og lad vandet løbe fra
  4. Snit spidskål fint og skyl og skær forårsløg i tynde skiver
  5. Skræl gulerødder og skær dem i tynde strimler med kartoffelskrælleren
  6. Skyl og skær agurk i tynde strimler med kartoffelskrælleren
  7. Skræl mango og riv dem groft med et rivejern. Du kan lave strimler med kartoffelskrælleren i stedet, hvis du hellere vil det. Er mangoen meget moden, er det bedre at lave tynde stave
  8. Rist de afdryppede edamamebønner på en pande med 1 spsk kokosolie, 2 spsk soyasauce samt 1½ spsk sesamfrø til de har fået lidt farve
  9. Bland den kogte quinoa, spidskål, gulerod, mango, forårsløg og agurk i en skål og hæld dressingen over
  10. Drys de stegte edamamebønner over salaten
  11. Inden servering pyntes salaten med det hakkede koriander,  basilikum og mynte, lidt sesamfrø og evt finthakket rød chili