Frisk grøn salat med Green Goddess dressing

En super frisk og lækker grøn salat med den herlige Green Goddess dressing. En grøn, sund, cremet og meget smagfuld dressing, der blandt andet indeholder avocado, spinat, grøn peber og basilikum. Mange smage, der supplerer hinanden godt, så de alle træder frem. Dressingen er fantastisk som bund for en grøn salat. Denne friske, grønne salat består blandt andet af edamamebønner, avocado og wakame tang. Wakame tang er super sundt, da det har en ekstrem høj næringsværdi, et super lavt kalorieindhold, og det indeholder minimalt fedt (kun ca 5 kalorier/portion, og det siges, at det bidrager til at forbrænde fedt)
Salaten er super som tilbehør til fisk, grill, frikadeller og lignende, og den er også lækker som frokostret med et stykke godt brød til
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
Grøn salat
- 1 håndfuld edamamebønner, optøede fra frost
- 1 hjertesalat
- 2 stk avocado
- lidt friskpresset citron til at dryppe over avocadoerne
- 2-3 spsk tangsalat med eller uden sesam, fra frost eller frisk *)
- lidt friske blåbær, kan erstattes af hindbær
Green Goddess dressing
- 75 g spinat
- 1 håndfuld basilikumblade
- 2 stk forårsløg
- ½ grøn peber
- ½ bundt purløg (½ af de små potter)
- 2 fed hvidløg
- 1 avocado
- 1 citron, saften heraf
- 4 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- evt lidt vand til at justere konsistensen
*) du kan købe den super sunde wakame tangsalat både med og uden sesam. Jeg bruger den med sesam. Du kan købe tangsalaten hos fiskehandleren eller i supermarkeder (jeg finder den som regel i Meny)
Sådan gør du
- Overhæld edamamebønnerne med kogende vand, lad dem stå et par minutter og si derefter vandet fra
- Tø tangsalaten op, hvis den er frosset
- Snit salaten
- Skræl avocado, skær dem i tern og dryp dem med lidt friskpresset citronsaft
- Skyl blåbærrene
Green Goddess dressing
- Skær ingredienserne til dressingen i mindre stykker, kom dem i en blender og blend til en cremet dressing. Juster evt konsistensen med lidt vand. Smag dressingen til med salt og peber
Anretning af salaten
- 'Smør' Green Goddess dressingen ud på et fad eller på 4 tallerkener
- Drys den snittede salat over og fordel derefter de andre ingredienser på salaten

