Butternutsalat med grønkål og tranebær

Super nem, super sund og rigtig lækker efterårs butternutsalat. Salaten kan nydes som forret eller som tilbehør til grill, til fisk eller andet kød, evt sammen med et stykke lækkert brød fx foccaccia. Den er også rigtig god som en nem middagsretsalat sammen med fx koldrøget laks. Portionen her er til to personer som middagsret sammen med laks. Bruger jeg salaten som forret, med eller uden laks, passer portionen til 4 personer sammen med lidt brød


Ingredienser

Til 2 personer 

  • 200 g butternut
  • 30 g hakket grønkål
  • 30 g syltede rødløg 
  • 30 g tørrede tranebær
  • olivenolie til pensling

Dressing

  • 4 spsk græsk yoghurt, 2 %
  • 2 tsk dijonsennep
  • 4 spsk hvid balsamicoeddike eller anden salateddike
  • salt og friskkværner peber

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Skræl butternut græskar og skær i små firkanter, ca 1 x 1 cm. Læg firkanterne på en bageplade med bagepapir og pensl dem med olivenolie. Bag butternut stykkerne 15-20 minutter til de er møre. Lad dem køle af
  3. Hvis ikke, du har købt grønkål, der er skyllet og hakket, skal det gøres
  4. Skær de syltede løg i små stykker
  5. Bland ingredienserne til dressingen i en skål og kom butternut, grønkål, syltede løg og tranebær i og rør det godt sammen