Asiatisk inspirerede kyllinge-frikadeller

Har du lyst til et alternativ til traditionelle frikadeller og kan lide asiatisk inspireret mad, har du her et godt alternativ. Ingefær, hvidløg, forårsløg, chilisauce og soyasauce giver en herlig smag. Du kan vælge den chilisauce, du har lyst til, enten mild, medium eller stærk. Jeg bruger den stærke sriracha, men de andre styrker af sriracha samt sambal-oelek giver ligeledes en super smag. Jeg serverer frikadellerne sammen med salat, fx asiatisk nudelsalat med pak choy, salat med pak choy, sukkerærter og peanuts, thai salat med stegte æg eller en af de mange andre salater, du finder her
Ingredienser
Til 4 personer
- 600 g hakket kylling – oksekød eller svinekød kan også bruges
- 4 fed revet hvidløg
- 3 spsk revet ingefær
- 2 stk forårsløg, fintsnittet
- 1 stk gulerod, revet
- 2 spsk shriracha chilisauce, vælg mild-, medium- eller stærk (du kan også vælge Sambal-Oelek chilisauce)
- 3 spsk soya
- 1-2 spsk olie, fx sesamolie
- olie, fx sesamolie, til stegning
Sådan gør du
- Riv ingefær og hvidløg ned i en skål
- Skyl forårsløget, hak det fint og kom det i skålen
- Vask/skræl gulerod og riv den ned i skålen
- Tilsæt resten af ingredienserne, incl hakket kylling, og rør det hele godt sammen til en fars
- Form frikadeller med en spiseske og steg dem i rigelig med olie, til de er gennemstegte

