Asiatisk laksesalat med sprøde grøntsager

Asiatisk inspireret laksesalat med sprøde grøntsager og en skøn dressing. Salaten er super nem at lave og ideel til et hurtigt, men lækkert og sundt måltid. Du kan evt servere kogte ris til, så salaten bliver mere mættende. Du kan stege eller bage et stykke laks, men har du en rest laks, kan du bruge det. Alternativt kan du købe et stykke varmrøget laks. Dressingen består af asiatiske ingredienser, og som altid, vælger du selv, hvor meget chili du vil have i. Du kan også helt udelade chili og alligevel få en herlig smagsoplevelse


Ingredienser

Til 2 personer

  • 250 g laks, bagt i ovnen eller stegt på panden *)
  • 100 g edamamebønner, optøede fra frost
  • 1 forårsløg
  • 1 avocado, skåret i tern
  • 4 håndfulde salat efter eget valg (jeg bruger en blanding af feldsalat og iceberg, som jeg river i mindre stykker)
  • 1 skoleagurk/snackagurk
  • 6-8 cherrytomater

Dressing

  • 4 spsk hoisinsauce
  • 2 spsk soyasauce
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1 fed hvidløg, revet eller presset
  • ½ spsk revet ingefær
  • 1/2-1 chili, finthakket, vælg selv om du vil have salaten mild eller spicy

Topping

  • 1 lille håndfuld koriander, alternativt: persille
  • 1 håndfuld saltede peanuts
  • limebåde

*) Hvis du har en rest laks, kan du bruge den, eller du kan købe et stykke varmrøget laks

Sådan gør du

  1. Har du ikke en rest laks, starter du med at stege eller bage laksen
  2. Kom edamamebønnerne i en skål, overhæld dem med kogende vand og lad dem stå 2-3 minutter, si vandet fra og lad dem dryppe godt af
  3. Bland ingredienserne til dressingen – smag den til med chili, om du ønsker den mild eller spicy
  4. Skyld forårsløg og snit det fint
  5. Skræl avocado og skær den i tern
  6. Skyl agurk og skær den i skiver
  7. Skyl tomater og halver dem
  8. Anret salaten på et fad eller på 2 tallerkener og fordel laks og grøntsager herpå
  9. Hæld dressingen over, drys med peanuts og hak koriander og drys over
  10. Server salaten med limebåde til