Asiatisk nudelsalat med kylling og lynstegte grøntsager

Super lækker lun asiatisk nudelsalat med kylling og masser af sprøde, lynstegte grøntsager. Kyllingen steges i en marinade af typiske asiatiske ingredienser. Den skønne lime i marinaden samt limebåde til servering fremhæver alle de andre smage. På toppen af salaten drysses med koriander og salte peanuts. Bryder du dig ikke om koriander, kan du i stedet bruge basilikum, gerne thaibasilikum. Begge dele giver en autentisk, asiatisk smag


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 600 g kyllingebryst
  • 1 spsk sesamolie eller anden olie – den samme som du bruger i marinaden
  • 200 g ægnudler
  • 2 bananskalotte løg – alternativt: et almindeligt mellemstort lyst løg *)
  • 3 fed hvidløg eller 1 solo hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1/4 rødt spidskål
  • 1 bundt grønne asparges
  • 100 g sukkerærter

Topping

  • 1 lille håndfuld koriander eller basilikum, gerne thaibasilikum **)
  • 1 håndfuld saltede peanuts

Til servering

  • limebåde

Marinade

  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 fed hvidløg, presset eller revet
  • 1-2 spsk rød karrypasta ***)
  • 4 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk soyasauce
  • 1 spsk sesamolie – anden olie kan bruges
  • 1 spsk rørsukker, palmesukker eller almindeligt hvidt sukker

*) er det sæson for friske nye løg er det super lækkert

**) vælg det, du bedst kan lide. Begge dele giver en autentisk, asiatisk smag til salaten

***) der er forskel på karrypasta, når det gælder styrken, så vælg hvad der passer til dine smagsløg for en mellem spicy marinade. Jeg bruger altid "Mae Ploy rød karry paste", som har en kraftig, varm og intens smag af citrongræs, chili, galangarod og hvidløg. men der findes mange forskellige mærker

Sådan gør du

  1. Rør ingredienserne til marinaden godt sammen i en skål
  2. Skær kyllingebryst i tynde strimler og vend dem i marinaden. Lad kyllingen trække i marinaden i 30 minutter – gerne mere, hvis du har tid
  3. Pil løg og hvidløg og skær dem i tynde skiver
  4. Vask eller skræl gulerødder og skær dem i stave på 3-4 cm
  5. Snit det røde spidskål fint
  6. Skyl aspargesene, knæk enderne af og skær dem i skrå skiver
  7. Skyl sukkerærter og halver dem på langs
  8. Hak koriander/basilikum groft med en kniv
  9. Gør klar til at tilberede nudlerne, når kyllingen er stegt
  10. Varm en stor pande eller en wok op til høj varme med 1 spsk olie, og steg kyllingestrimlerne incl marinaden. Tag kyllingen op på en tallerken
  11. Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken
  12. Lynsteg grøntsagerne: steg løg, hvidløg og gulerødder 1½ minut, tilsæt spidskål, asparges og sukkerærter og steg videre 1 minut. Vend de stegte kyllingestrimler i grøntsagerne
  13. Læg nudlerne på et fad, fordel kylling og grøntsager ovenpå (skrab resten af stegemarinaden med fra panden), drys med koriander/basilikum og peanuts
  14. Server limebåd til den lune salat