Asiatiske kyllingedeller med kokosris

En herlig og nem ret med asiatiske kyllingedeller, pak choy og cremede kokosris. Kokosrisene bliver kogt sammen med stegt ingefær og hvidløg, og de danner bunden for pak choy, mango, rød peber og asiatiske kyllingedeller med teriyakisauce. Pak choy bliver ristet et par minutter, så de holder deres sprødhed, mango og rød peber bliver blot skåret i tynde skiver, så de bevarer deres friskhed. De asiatiske kyllingedeller røres med ingefær, hvidløg, sriracha chilisauce, teriyakisauce, lime, forårsløg og snittet pak choy. Inden jeg steger halve pak choy, tager jeg et par blade af, som jeg snitter og bruger til kyllingedellerne. Det hele anrettes på tallerkener med risene i bunden og kyllingedeller, ristede pak choy, mango, rød peber, basilikum/koriander og limebåde ovenpå. Server evt en lille skål chilisauce til
Ingredienser
Til 4 personer
Asiatiske kyllingedeller
- 600 g hakket kylling – kan erstattes af okse- eller svinekød
- 4 fed revet hvidløg
- 2 spsk revet ingefær
- 2 spsk sriracha chilisauce, vælg mild-, medium- eller spicy (du kan også vælge Sambal-Oelek eller anden chilisauce i stedet)
- 3 spsk teriyakisauce
- 1 spsk olie
- revet skal af en ubehandlet/økologisk lime + 2 spsk friskpresset limesaft
- 2 stk forårsløg, fintsnittet
- 1 håndfuld fintsnittet pak choy
Kokosris
- 2 spsk revet ingefær
- 2 fed hvidløg
- lidt olie til stegning
- 3 dl jasminris eller basmatiris
- 1 dåse kokosmælk, 400 ml
- 2 dl vand
Topping
- 2 stk pak choi
- 1 stk mango
- 2 stk limefrugt, skåret i både eller halve
- ½ rød peber skåret i tynde strimler
- 1 håndfuld frisk koriander eller basilikum
- evt lidt chilisauce, sød eller stærk efter eget valg
Sådan gør du
Asiatiske kyllingedeller
- Riv ingefær og hvidløg ned i en skål
- Riv limeskal ned i skålen + pres 2 spsk saft fra limen ned i skålen
- Skyl forårsløg, snit det fint og kom det i skålen
- Pil et par blade af pak choy, uden at de falder fra hinanden, skyl bladene, snit og hak dem fint og kom det i skålen
- Tilsæt resten af ingredienserne, incl det hakkede kylling, og rør det hele godt sammen til en fars
- Form frikadeller med en spiseske og steg dem i rigeligt olie, til de er gennemstegte
Kokosris
- Skræl ingefær og pil hvidløg og hak bege dele fint
- Varm lidt olie op i en gryde og steg hvidløg og ingefær 1 minut
- Tilsæt ris, kokosmælk og vand og kog risene efter anvisning på pakken
Topping
- Behold bunden på pak choy, så bladene ikke falder fra hinanden, skyl dem og halver dem
- Varm lidt olie op på en pande og steg pak choy, med skærefladen nedad, et par minutter, til de bliver lysebrune
- Skær tynde strimler af mangoen og den røde peber
- Anret risene på tallerkener og top med kyllingedeller, pak choy, mango, rød peber, koriander eller basilikum samt limebåde

