Aubergine salat

Aubergine salat er en super nem og lækker salat, der minder lidt om Baba Ganoush. Aubergine bliver dejlig frisk, når de bliver bagt og rørt med urter og de sprøde, saftige granatæblekerner. Salaten kan serveres med fladbrød, pitabrød eller andet lækkert brød som en frokostret. Du kan dryppe lidt græsk yoghurt naturel på salaten eller du kan servere en lille skål yoghurt til, så man selv kan dosere. Salaten kan serveres som en forret, eller den kan serveres som tilbehør til grill, til kylling, lam eller fisk. Faktisk passer den også super godt til flæske-eller andesteg


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør eller frokost


  • 2 stk aubergine, ca 1 kg i alt
  • 3/4 dl olivenolie
  • 1 dl hakket dild + lidt til servering
  • 1 dl groft hakket, bredbladet persille + nogle blade til servering
  • 1 dl fint hakkede forårsløg
  • 3/4 dl granatæblekerner

Til servering

  • 2 spsk pinjekerner
  • græsk yoghurt naturel
  • fladbrød eller græske pitabrød

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Halver auberginer, pensl dem med lidt af olivenolien på skærefladen og læg dem på en bageplade med bagepapir med skærefladen nedad
  3. Bag auberginerne ca 30 minutter – de skal være godt møre - du kan også lægge auberginerne på grillen
  4. Lad auberginerne køle lidt af, skrab kødet ud af skindet, og hak det fint
  5. Imens auberginerne køler af, hakker du persille og dild og piller kernerne ud af granatæblet (hvis ikke du har købt et bæger kerner)
  6. Kom auberginekødet i en skål eller på et fad sammen med olivenolien, persille, dild, forårsløg og granatæblekerner og vend det sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber
  7. Drys med lidt dild, persille og pinjekerner inden servering
  8. Du kan enten dryppe med yoghurt eller servere en skål yoghurt til, så man selv kan komme det på auberginesalaten