Blåbærtrifli med chokolade-rutebiler

Det er ingen hemmelighed, at jeg er vild med trifli. Der kan laves så mange forskellige variationer af denne skønne dessert, både ved at variere cremen, knas/kage og bær. Til denne trifli har jeg lavet en creme af piskefløde og mascarpone, jeg har marineret blåbærrene og brugt rutebiler i stedet for de klassiske makroner. Det er virkelig mange år siden, jeg har spist en rutebil, og da jeg forleden fik øje på en pose i supermarkedet, kom barndommens rutebiler, som min mormor var super god til at lave, frem i min erindring. Jeg købte rutebilerne i stedt for selv at lave dem og tænkte, at en trifli med rutebiler, måtte være 'a match made in heaven' – og det var det. Du kan evt, hvis du har lyst, tilsætte 2 spsk gin, rom, Cointreau (orangelikør) eller Drambuie til din marinade. Riv evt lidt citronskal på toppen inden servering. Det giver lidt syrlighed til de søde rutebiler. Du skal alligevel bruge friskpresset citronsaft til marinaden, så inden du presser citronen, kan du rive lidt skal af (husk at bruge en økologisk/ubehandlet citron)
Ingredienser
Til 6 glas
Marinerede blåbær
- 300 g friske blåbær
- 3 spsk citronsaft
- 3 spsk sukker
- evt 2 spsk gin, rom, Cointreau (orangelikør), Drambuie eller anden dessertvin
Creme
- 250 g mascarpone
- 3 dl piskefløde
- 2 spsk flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
Knas
- 225 g rutebiler *)
Pynt
- lidt blåbær
- lidt knuste rutebiler
- lidt revet citronskal fra den citron, du skal bruge saften af til marinaden
- evt lidt pistaciekerner eller andre nødder eller chokoladespåner/-knapper
*) rutebiler er chokolademarengs, som kan købes færdige
Sådan gør du
Marinerede blåbær
- Rør citronsaft, sukker og evt gin/rom/dessertvin sammen, vend blåbærrene i og lad dem trække på køl i ca 1 time
Creme
- Pisk mascarpone, piskefløde, flormelis og vaniljesukker let sammen til en luftig creme
Anretning
- Saml blåbærtriflien i lag i 6 glas. Begynd med knuste rutebiler, derefter marinerede blåbær og mascarponecreme på toppen

