Blomkålssalat med appelsin, æble og rød pesto

Blomkålssalat med appelsin, æble og rød pesto er en dejlig mættende og fyldig salat, der kan nydes som tilbehør, men som også kan stå alene som et vegetarisk måltid med fx lækkert brød til. Den lækre sprøde blomkål er fantastisk sammen med let syrlig appelsin, let søde granatæblekerner og sprødt æble. De ristede, salte mandler på toppen giver dejligt knas. Bliver der en rest, eller laver du ekstra, er blomkålssalaten super som frokost eller i madpakken
Ingredienser
- 1 lille blomkål
- 4 spsk rød pesto *)
- 1 appelsin
- 1 æble
- 1 lille håndfuld rosiner
- 1 dl granatæblekerner **)
- 1 håndfuld ristede, saltede mandler ***)
- 1 lille håndfuld friske mynteblade
*) jeg bruger Løgismoses, men der er mange lækre muligheder
**) du kan købe et bæger med granatæblekerner, eller du kan købe et granatæble og selv pille kernerne ud – det gøres nemmest ved at skære granatæblet i kvarte og trykke/skrabe kernerne fri med en teske. Gør det ned i en skål, så det ikke sprøjter
***) du kan købe ristede, saltede mandler, eller du kan selv riste mandler i en lille smule olie og drysse dem med salt
Sådan gør du
- Snit blomkålen, fint eller groft som du har lyst til, og kom det i en frysepose
- Kom den røde pesto i posen, masser det ind i blomkålen og læg derefter blomkålen over på et fad eller i en skål
- Pil appelsinen, halver den og skær den i tynde skiver, som lægges på fadet/i skålen
- Skyl æblet, fjern kernehus og skær æblet i tern, som lægges på fadet/i skålen
- Kom rosinerne i skålen/fadet
- Har du et helt granatæble, tager du kernerne ud og kommer dem på fadet/i skålen – gem lidt til topping. Løse kerner kommer du blot i skålen/fadet
- Hak de friske mynteblade og mandlerne, kom dem i skålen/fadet. Gem lidt til topping
- Vend det hele forsigtigt rundt og top med lidt granatæblekerner, hakket mynte og hakkede mandler
Server blomkålssalaten til grill, fisk , frikadeller eller retter, som du serverer salat til. Eller server salaten som en selvstændig ret med lækkert brød til

