Eton Mess med bagte rabarber og marengs

En skøn forårs-/sommerdessert, som er super nem at lave. Eton Mess er en klassisk engelsk dessert, der oprindeligt blev lavet med jordbær, men alle slags bær og frugt kan bruges. Rabarber er selvfølgelig en grøntsag, men den er bare super til desserten. 'Mess' = rod på engelsk, og desserten må da også gerne se lidt rodet/tilfældig ud. Desserten er, som nævnt, super nem at lave, og hvis du bruger købte 'fuglereder' eller marengskys i stedet for at lave marengs selv, er det endnu nemmere. Får du lavet for meget rabarber, kan du sagtens bruge resten som marmelade eller fx på yoghurt
Ingredienser
Til 4 glas
Marengs *)
- 2 æggehvider
- 100 g sukker
Bagte rabarber
- 4-6 stilke rabarber, afhængigt af størrelsen **)
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g sukker
Til servering
- 2½ dl piskefløde
- evt lidt jordbær eller hindbær til pynt
*) i stedet for at lave marengsen selv, kan du bruge 'fuglereder' eller marengskys, som du knækker i mindre stykker
**) får du lavet for meget, kan du bruge resten som marmelade eller ovenpå fx yoghurt
Sådan gør du
Marengs
- Pisk æggehviderne stive. Pisk sukkeret i lidt ad gangen og pisk videre, til det er opløst
- Tænd ovnen på 120 grader (ikke varmluft)
- Beklæd en bageplade med bagepapir i smør de piskede æggehvider ud herpå
- Bag marengsen i ovnen ca 1 time, til den er blevet helt tør, så den kan knækkes i stykker
Bagte rabarber
- Imens forbereder du rabarberne – når marengsen er fin, tager du den ud og skruer ovnen op på 180 grader (gerne varmluft)
- Beklæd en bageplade med bagepapir
- Skyl rabarberne, skær dem i mindre stykker og fordel dem på bagepladen
- Bland sukker og vaniljesukker og drys det over rabarberne
- Bag rabarberne ca 20 minutter, til de er møre. Lad dem køle af
Servering
- Pisk fløden til flødeskum
- Anret desserten i glas i lag af rabarber, marengs og flødeskum (det må gerne se lidt rodet ud ('mess')) og pynt evt med lidt jordbærstykker eller hindbær på toppen

