Normalt synes jeg bedst om at lave mine krydderblandinger selv, men de forskellige mexi-blandinger er super gode, så dem bruger jeg. Til denne Fajita pasta har jeg brugt Fajita blandingen, da den passer perfekt til kylling, majs, peber og sukkerærter. Fajita pasta med kylling og majs er super nem at lave, den er lækker og der er dejlig mange grøntsager i. Saucen bliver cremet uden at være fed, da den kun består af Fajitamix, tomatkoncentrat og vand, og tykner, når den bliver varm. Jeg bruger Paccheri eller Rigatoni, da fyldet gerne sniger sig ind i pastaen, men alle slags pasta kan bruges. Er det sæson for majskolber, kan du bruge hele kolber, give dem ca 3 minutter/stk i microovn eller koge dem, og derefter skære kernerne af. Og ellers kan du bruge frosne majs eller majs for dåse. Har du lyst, kan du servere en grøn salat til og måske lidt guacamole. Du kan også servere en lille skål med hakkede jalapeñas og en med hakket chili, så man selv kan spice retten op, hvis man ønsker
Ingredienser
Til 4 personer
- 4 fed hvidløg
- 1 løg, rødt eller gult, mellemstort,
- 1-2 stk rød eller grøn chili, vælg efter dine smagsløg til en medium spicy ret
- 1 stk rød peber
- 100 g sukkerærter
- ½ ananas
- 2-3 spsk syltede jalapeñas
- 1 lille håndfuld groft hakket, frisk basilikum + lidt ekstra til drys– kan erstattes af persille
- 2 håndfulde majs fra frost *)
- 450-500 g kyllingebryst
- 320-350 g tørret pasta, jeg bruger Paccheri eller Rigatoni **)
- olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Sauce
- 1 pose Fajitamix krydderi
- 100 g tomatkoncentrat
- 3 dl vand
*) er det sæson for majskolber, kan du bruge hele kolber, give dem 3 minutter/stk i microovn eller koge dem, og derefter skære kernerne af
**) du kan bruge alle typer pasta, men jeg bruger Paccheri eller Rigatoni, da de nemt 'fyldes' med saucen, når de vendes i den
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg
- Flæk chili, fjern evt kerner og skær chilierne i tynde skiver
- Skyl rød peber og skær den i tern på ca 1 cm x 1 cm
- Skyl sukkerærter og skær dem i 3 stykker
- Skræl ananas og skær den i tern, lidt større end peberternene
- Hak jalapeñas
- Skær kyllingebryst i tynde, smalle strimler
- Start pastakogningen efter anvisning på pakken
- Rør ingredienserne til saucen sammen i en skål
- Varm olien op til middel-høj varme i en pande med høj kant eller en gryde og rist hvidløg, løg og chili et par minutter
- Tilsæt peberternene og rist yderligere 1 minut
- Tilsæt kyllingestrimler og rist nogle minutter, til de er gennemstegte
- Skru ned til lav varme og rør saucen i (den vil tykne, når den bliver varm - tilsæt evt lidt mere vand, hvis du synes, den bliver for tyk)
- Tilsæt sukkerærter, ananas, majs, jalapeñas og hakket basilikum og lad det hele simre et par minutter
- Vend pastaen i, når den er klar og drys med resten af den hakkede basilikum samt salt og friskkværnet peber lige inden servering


