Galette med artiskok, kartofler og grøn pesto

Galette med artiskok, kartofler og grøn pesto er en herlig og nem middagsret. Det er nemt at lave en galette, især hvis du bruger færdiglavet tærtedej, som jeg har gjort her. Har du en favorit opskrift på tærtedej, kan du sagtens bruge den i stedet. Den sprøde tærtebund sammen med kartofler, artiskokker, den grønne pesto og ost giver en skøn smagsoplevelse. Du kan bruge enten store eller små kartofler, og du kan drysse serranoskinke over den færdige galette, hvis du ikke vil have den helt vegetarisk. Server evt galetten med en salat til – du kan gå på opdagelse i mine salaten her. Galetten er lækker både som middagsret og som frokost, og i madpakken hvis der bliver noget tilovers

Du kan finde mange variationer af lækre galetter her 

Tip: du kan bage nogle skiver serranoskinke på en bageplade samtidig med galetten, knække dem i mindre stykker og drysse dem over den færdige galette. Skinken skal kun have 8-10 minutter i ovnen


Ingredienser

Til 2-3 personer
  • 1 rulle tærtedej, grov eller almindelig
  • 150 g grøn pesto, jeg bruger Løgismoses fra Netto, hvor 1 bæger = 150 g
  • 150-200 g revet ost
  • ca 300 g kartofler
  • 300 g marinerede artiskokker i glas
  • 35-40 g soltørrede tomater i olie
  • 10 stk oliven, sorte eller grønne, halverede – kan udelades
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æg
  • lidt tørret rosmarin

Topping

  • frisk, hakket basilikum eller persille

Sådan gør du

  1. Vask eller skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
  2. Har du soltørrede tomater i store stykker, skærer du dem i strimler
  3. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir og rul den færdiglavede tærtedej ud herpå (lad det bagepapir, den er rullet med forblive på)
  5. Prik huller rundt i dejen med en gaffel men lad en kant på ca 2 cm hele vejen rundt være hulfri
  6. Smør den grønne pesto ud på dejen indenfor kanten og riv ost hen over
  7. Fordel kartoffelskiver, artiskokstykker og soltørrede tomater og halverede oliven hen over, dryp lidt olivenolie på kartoffelskiverne *) og drys med salt og friskkværnet peber
  8. Pisk ægget sammen med en gaffel og pensl dejkanten
  9. Fold dejkanten ind over fyldet, pensl den med æg og drys den med knust, tørret rosmarin
  10. Bag galetten i den forvarmede ovn 20-25 minutter til dejen er gennembagt og sprød og kartoflerne møre. Lad galetten hvile nogle minutter
  11. Drys med hakket basilikum eller persille inden servering

*) da artiskokkerne og de soltørrede tomater har ligget i marinade, har de allerede olie på