Glaseret oksekød med ingefær og pak choy

Glaseret oksekød med ingefær og pak choy er en asiatisk inspireret ret, hvor det hakkede oksekød bliver stegt og glaseret i soyasauce og sød chili. Grøntsagerne er typiske for asiatiske køkkener: gulerod, pak choy og sukkerærter. I stedet for at stege grøntsagerne, har jeg vendt nogle af dem i en dressing af ingefær og lime, så de bevarer alt deres sprødhed. Og i stedt for at blande forårsløg i retten og drysse med peanuts, har jeg blandet de to ingredienser med chiliflager og bruger dette som drys. Mængden af chiliflager kan reguleres alt efter smagsløg og ønske. Har du mere lyst til at lave retten med hakket kylling, kan oksekødet, med stor succes, erstattes af kylling


Ingredienser

Til 2 personer

  • 2 dl ris, fx basmati eller jasmin *)
  • 1 stængel citrongræs
  • 1 stk pak choy
  • 1 stk gulerod
  • 50 g sukkerærter
  • 225-250 g hakket oksekød
  • olie til stegning 
  • 1 tsk karry, vælg stærk eller mild 
  • 3 spsk sød chilisauce
  • ½ dl soyasauce

Dressing

  • 1 stk lime, saften heraf
  • 1 spsk ingefærpasta **)
  • 1/4 tsk salt

Peanut drys

  • 1 lille håndfuld saltede peanuts, groft hakket
  • 2 stk forårsløg, fintsnittet
  • ½-1 tsk chiliflager

*) ris kan erstattes af bulgur – du følger samme metode samt anvisning på pakken

**) har du ikke, eller kan du ikke finde ingefærpasta, kan du bruge ½ spsk frisk, revet ingefær

    Sådan gør du

    1. Skær citrongræsstænglen i tre stykker og bank disse med enden af en kniv, en grydeske eller en kagerulle. Kom stykkerne i gryden til risene, som koges efter anvisning på pakken. Når risene er klar, fjernes citrongræs
    2. Bland ingredienserne til dressingen i en skål
    3. Bland ingredienserne til peanut drys i en skål. Er du ikke til alt for stærk mad, kan du udelade chiliflager eller bruge mindre
    4. Vask/skræl gulerod, brug kartoffelskrælleren og skræl lange bånd af guleroden (du kan også bruge et mandolinjern). Den rest, du ikke kan skære i bånd, hakker du fint
    5. Vask pak choy og skær i tynde strimler på tværs
    6. Skyl sukkerærter og halver dem på langs
    7. Opvarm 1 spsk olie i en pande til middel-høj varme og steg det hakkede oksekød med lidt salt 4-5 minutter
    8. Tilsæt karry og steg yderligere ½ minut
    9. Tilsæt soyasauce og sød chili og lad det simre 3-4 minutter, til kødet er gennemstegt og karamelliseret og vend derefter sukkerærterne og halvdelen af pak choy i
    10. Vend gulerod og den sidste halvdel af pak choy i skålen med dressing
    11. Anret ris, kød og grøntsager samt lidt af pak choy/gulerod dressingen i dybe tallerkener eller skåle. Drys med peanut drys
    12. Server resten af pak choy/gulerod dressingen og peanut drys til