Grønkålssalat med kakifrugt

Grønkålssalat med kakifrugt er en herlig efterårssalat, da denne årstid er sæson for kakifrugt (som også kaldes Sharonfrugt, selvom det er to forskellige frugter). Kakifrugten giver en dejlig sødme sammen med de tørrede tranebær og komplementerer grønkålen utrolig godt. Salaten passer perfekt som tilbehør til de retter, du normalt serverer salat til, eller du kan servere den som en frokostret med lækkert brød til
Ingredienser
Til 4 personer
- 100 g grønkål
- et par håndfulde crisp salat eller hjertesalat revet i mindre stykker
- 1 kakifrugt
- 1 fennikel
- 1 håndfuld tørrede tranebær
Dressing
- ½ dl olivenolie
- 1 spsk flydende honning, fx akaciehonning
- 1 spsk æblecidereddike eller anden salateddike
- 1 tsk dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
Topping
- hakkede nødder eller mandler (gerne saltede mandler)
Sådan gør du
- Skyl grønkålen grundigt og skær bladene fri af stokken. Hak grønkålen fint, og kom den op i en salatskål *)
- Skyl kakifrugten, skær den over på midten og skær den derefter i skiver, som kommes i skålen med grønkålen
- Skyl fenniklen, riv den groft og kom den i skålen (du kan i stedet skære tynde strimler fennikel)
- Kom de tørrede tranebær i skålen
- Bland ingredienserne til dressingen og vend derefter denne i salaten
- Inden servering drysses salaten med hakkede nødder eller mandler
*) du kan også købe skyllet, hakket grønkål, hvilket er nemmere end at købe grønkålsstængler

