Gryderet med kylling og svampe i rødvinssauce

Når efteråret nærmer sig, og det rusker udenfor, er gryderetter fantastiske til at varme sig på. Denne gryderet med kylling og svampe i rødvinssauce er en super nem og lækker ret, der minder lidt om en simreret. Da jeg bruger kylling, kræver retten ikke super lang simretid. Derfor er grøntsagerne skåret i mundrette stykker og ikke alt for store, da kyllingtern og grøntsager skal blive møre på samme tid. Alligevel er der simretid nok til, at smagene fra krydderier, grøntsager, rødvin og bouillon forenes i en skøn smagsoplevelse. Pga fløden og tomatkoncentraten bliver saucen dejlig cremet. Har du lyst, kan du servere lækkert brød til retten, men den er dejlig mættende i sig selv med både kylling, gulerødder og kartofler


Ingredienser

Til 4 personer
  • 600 g kyllingebryst
  • 100-125 g bacon i tern
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 250 g champignon
  • 3 gulerødder
  • 300 g kartofler
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 3 laurbærblade
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 3 dl rødvin
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 stk hønse- eller grøntsagsbouillontern opløst i 1½ dl varmt vand
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie eller anden olie til at stege i

Topping

  • frisk, hakket persille

*) små kartofler kan være hele eller halve, større kartofler skæres i mundrette stykker

Sådan gør du

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint
  2. Rens champignon og skær dem i halve eller kvarte afhængig af størrelsen. Er de små kan de være hele
  3. Vask/skræl gulerødder og skær dem i mundrette stykker
  4. Vask/skræl kartofler *)
  5. Skyl bladselleri og skær dem i skiver på ca 1 cm
  6. Skær bacon i mindre stykker/tern
  7. Skær kyllingebryst i mundrette tern
  8. Varm en gryde op til medium-høj varme og rist bacon et par minutter
  9. Tilsæt olivenolie, løg og hvidløg og rist til løget er blevet klart
  10. Tilsæt kylling og rist det på alle sider. Krydr med salt og friskkværnet peber
  11. Tilsæt champignon og rist et par minutter
  12. Tilsæt gulerødder, bladselleri og kartofler og rist et par minutter
  13. Skru ned til middel varme, vend krydderierne i og tilsæt tomatkoncentrat, bouillon, fløde, rødvin og laurbærblade og lad retten simre under låg, til grøntsager og kyllingetern er møre. Er saucen blevet for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand eller rødvin
  14. Smag til med salt og friskkværnet peber og server retten drysset med hakket persille. Server evt brød til