Hakket kylling med citrongræs og ingefærpasta

Hakket kylling med citrongræs og ingefærpasta er en super lækker, nem og stir-fry asiatisk inspireret ret. Jeg har brugt ingefærpasta sammen med revet hvidløg og fintsnittet citrongræs. Ingefærpasta kan købes i helsebutikker, i etniske supermarkeder samt i Matas. Kan du ikke lige finde det, kan du bruge frisk, revet ingefær i stedet. Retten er nem og hurtig, og da den er stir-fry, bibeholder grøntsagerne deres lækre sprødhed. Saucen er super enkel og retten serveres med kogte ris, fx jasminris. Server limebåde til, så man kan dryppe lidt lime over, hvilket forstærker de forskellige smage
Ingredienser
Til 4 personer
- 2 spsk olie
- 2 stængler citrongræs
- 1½ spsk ingefærpasta, kan erstattes af 1½ spsk revet ingefær
- 3-4 fed hvidløg, revet
- 500 g hakket kylling
- 1 stk rød peber
- 125 g sukkerærter
- 200 g aspargesbroccoli (broccolini)
- 1 stk rød chili, vælg efter dine smagsløg til en medium stærk ret. Chili kan også udelades
Sauce
- 4 spsk soya sauce
- 2 spsk friskpresset limesaft
- 2 tsk flydende honning
Til servering
- kogte ris
- frisk basilikum, hakket, kan erstattes af koriander
- limebåde
Sådan gør du
- Snit citrongræs fint
- Skræl og riv ingefær, pil og riv hvidløg
- Skyl den røde peber og skær den i tynde strimler
- Skyl sukkerærter og halver dem på langs
- Skyl aspargesbroccoli og halver dem evt på langs, hvis de er store
- Hak den røde chili fint
- Rør ingredienserne til saucen sammen i en lille skål
- Varm olien op i en wok eller pande til medium-høj varme og steg citrongræs, hvidløg, chili og ingefærpasta 1-2 minutter
- Tilsæt det hakkede kylling og steg det 5-6 minutter
- Tilsæt rød peber og aspargesbroccoli og steg yderligere 3 minutter. Tilsæt derefter sukkerærter og steg 1 minut. Grøntsagerne skal være sprøde
- Tilsæt saucen og steg ca 1 minut, til saucen er blevet varm og godt fordelt i kylling og grøntsager
- Inden servering drysses med hakket, frisk basilikum
Server retten med kogte ris og limebåde

