Hakket kylling med rodfrugter og ris

Hakket kylling med rodfrugter og ris er en nem, lækker og super sund ret med en kombination af rodfrugter, spidskål, rød peber og hakket kylling. Selvom rodfrugterne skal rives og spidskålen skal snittes, tager det ikke lang tid at lave retten. Efter min smag, passer ingefær utrolig godt til rodfrugter, men er du ikke til ingefær, kan det sagtens udelades. Jeg bruger rosmarin og oregano i retten, da disse to krydderier klæder rodfrugter virkelig godt. Er du mere til timian, kan du sagtens bruge det i stedet

Tip:

-du kan evt servere en skål sød chilisauce til retten, så den får et lille spicy pift. En thai blommesauce er også lækkert til, så får retten lidt sødme

- min mand siger, at retten kan minde lidt om forårsrulle fyld, og derfor passer et dryp soyasauce også super godt ovenpå retten


Ingredienser

Til 4 personer
  • lidt olie til stegning, fx olivenolie
  • 1 lille hvid spidskål
  • 3 stk gulerødder, ca 200 g
  • 3 pastinak, ca 200 g, kan erstattes af persillerødder
  • ca 200 g jordskokker
  • ½ rød peber
  • 400 g hakket kylling
  • 1 løg, rødt eller gult
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk hakket ingefær
  • 2 tsk tørret, knust rosmarin
  • 2 tsk tørret oregano
  • 3 dl grøntsagsbouillon (1 stk grøntsagsbouillontern opløst i varmt vand)
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • kogte ris
  • evt lidt friske krydderurter
  • evt lidt hakkede , mandler, solsikkefrø eller græskarkerner

Sådan gør du

  1. Kog risene efter anvisning på pakken
  2. Pil og hak løg og hvidløg
  3. Skræl og hak ingefær
  4. Snit spidskål i tynde strimler
  5. Skræl og riv gulerødder og pastinak groft
  6. Vask jordskokker grundigt (du kan evt skrælle dem) og riv dem groft
  7. Vask rød peber og skær den i tynde strimler, som du halverer
  8. Varm olien op i en pande/gryde og steg revet gulerod, pastinak og jordskokker et par minutter, hvorefter du tilsætter spidskål og rød peber og steger yderligere et par minutter. Læg det hele op på et fad/en stor tallerken
  9. Tilsæt evt lidt mere olie i panden og rist løg, hvidløg og ingefær, til løget bliver blankt
  10. Tilsæt det hakkede kyllingekød og steg et par minutter
  11. Tilsæt rosmarin og oregano og steg til kødet er gennemstegt
  12. Kom grøntsagerne tilbage i panden sammen med de kogte ris og bouillon og vend det hele godt sammen
  13. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt krydderierne

Inden servering drysses evt med friske krydderurter og/eller hakkede nødder eller mandler