Kartoffelsalat med blomkål og bacon


Kartoffelsalat med blomkål og bacon er super lækkert. Kartofler kogt 'al dente' sammen med knasende sprøde blomkål, knasende radisser, søde ærter og den sprøde bacon, er en fantastisk kombination, efter min mening.  Rødløg og purløg giver lidt kant, og prikken over i'et er den skønne dressing med sennep, karry og honning. En herlig salat til grill, frikadeller, fisk eller hvad du ønsker at lave en fyldig salat til. En rigtig sommersalat (der selvfølgelig også kan laves om vinteren). Bliver der en rest tilbage, er den super som frokostret, evt med et stykke lækkert rugbrød til


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør
  • 500 g kartofler
  • 400 g blomkål
  • 125 g bacon
  • 200 g ærter, friske eller optøet fra frost
  • 6-8 radisser
  • 1 lille rødløg
  • 1 stor håndfuld hakket purløg – gem lidt til drys

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 4 spsk friskpresset saft + revet skal af en økologisk/ubehandlet citron
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 tsk flydende honning
  • 2 tsk karry, vælg selv om du vil bruge stærk eller mild karry
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Bruger du frosne ærter, optøs disse. Friske ærter bælges
  2. Vask/skrab/skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de er lige netop møre. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af. Du kan evt pille kartoflerne, hvis du har kogt dem med skræl
  3. Skær bacon i tern, steg disse sprøde og læg dem på fedtsugende papir/køkkenrulle 
  4. Lav små buketter af blomkål
  5. Skyl radisser og skær dem i skiver
  6. Pil og hak rødløget fint
  7. Hak purløg fint
  8. Når kartoflerne er kølet af, skæres disse i halve/kvarte/skiver
  9. Bland ingredienserne til dressingen (brug fx den skål, du vil servere kartoffelsalaten i) og vend rødløg og purløg heri – gem lidt purløg til drys
  10. Vend kartofler, blomkål, ærter, radisser og bacon i skålen og drys med purløg