Kartoffelsalat med radisser og asparges

Kartoffelsalat med radisser og asparges er en rigtig sommersalat. Skønne kartofler, sprøde radisser og asparges sammen med de salte kapers, søde ærter og en lækker sennepsdressing med masser af urter. Salaten er super til grill, kød, fisk, frikadeller eller hvad, du har lyst til. Du kan også nyde salaten som en frokostsalat med lækkert brød til


Ingredienser

Til 4 personer

Kartoffelsalat

  • 600 g små kartofler
  • 1 løg
  • 12-14 stk grønne asparges
  • 6-8 radiser
  • 2 dl ærter, friske eller optøede fra frost
  • 75 g sukkerærter
  • 2 spsk kapers
  • 2 spsk mynteblade + 2 spsk andre krydderurter (fx persille, purløg, løvstikke, salvie, timian, oregano, basilikum)

Dressing

  • ½ dl olivenolie
  • ½ spsk flydende honning
  • ½ spsk dijonsennep
  • 2 fed pressede hvidløg
  • 1 spsk hakkede krydderurter – brug de samme, som du bruger i salaten
  • lidt salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne til de er lige netop møre, hæld vandet fra og lad dem køle af. Når de er kolde, skæres de i halve, kvarte, skiver eller mundrette stykker afhængig af kartoflernes størrelse
  2. Bruger du frosne ærter, skal de tøs op, friske ærter skal bælges
  3. Pil og hak rødløg fint
  4. Knæk bunden af aspargesene, skyl dem og snit dem i skrå, mundrette stykker
  5. Skyl radisser og skær dem i skiver
  6. Skyl sukkerærter og skær dem i 3-4 stykker
  7. Hak mynteblade + andre krydderurter
  8. Kom kartofler i en skål sammen med løg, asparges, radisser, ærter, sukkerærter, kapers, mynte og de andre krydderurter
  9. Rør ingredienserne til dressingen sammen, dryp den over grøntsagerne og vend forsigtigt det hele sammen