Kyllingeboller i thai-sauce

Kyllingeboller i thai-sauce er en super lækker måde at lave en karryret. Kyllingeboller er faktisk et virkelig godt alternativ til og anderledes end at bruge kyllingebryst. Som grønt har jeg brugt pak choy, sukkerærter, forårsløg og basilikum. Du kan lave saucen den tykkelse, du har lyst til – sauce- eller suppeagtig – begge dele fungerer perfekt. Du justerer blot med bouillon, og husk at du kan skylle dåsen fra kokosmælken, for at få det sidste med. Jeg laver saucen lidt tynd, og derfor serverer jeg kogte ris til retten. Men du kan sagtens servere nudler til, hvis du har mere lyst til det. Alternativt kan du lave grøntsagsnudler af zucchini (squash) ved at køre dem igennem en spiralizer eller lave brede grøntsagsnudler ved at 'skrælle' strimler af zucchinierne med en kartoffelskræller
Ingredienser
Til 4 personer
Kyllingeboller
- 700 gram hakket kylling *)
- 2 æg
- 2 spsk fintrevet ingefær
- 2 stk fintrevet skalotteløg eller 1 stk almindeligt gult løg
- 4 stk forårsløg, fintsnittede
- ½ tsk stødt spidskommen
- ½-1 tsk tørrede chiliflager
- 4 hvidløg, pressede
- lidt salt og friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie
Sauce
- 2 stk pak choy
- 2 spsk olivenolie
- 4-5 limeblade – kan erstattes af revet skal af 1 stk lime (ubehandlet)
- 2 stængler citrongræs
- 2 store tsk gul karrypasta
- 1 stor tsk gurkemeje
- 2 ds kokosmælk, jeg vælger den almindelige - ikke light
- 2 dl hønsebouillon (2 dl vand + ½ bouillontern)- juster mængden efter hvor tyk/tynd, du ønsker saucen **)
- 2 spsk fiskesauce, kan erstattes af soyasauce
- 1 håndfuld frisk basilikumblade
Desuden
- 125 g sukkerærter
Til servering
- kogte ris
- lidt hakket basilikum
*) du kan også bruge plantefars, okse-, kalve-, kalkun- eller lammefars
**) du kan også bruge grøntsagsbouillon eller klar bouillon – skyl kokosmælkdåsen og brug det vand sammen med bouillon
Sådan gør du
Kyllingeboller
- Rør ingredienserne (undtagen olivenolien) til kyllingebollerne sammen og form farsen til boller, en lille spsk fars til hver bolle. Stil kyllingebollerne køligt mens du forbereder ingredienserne til saucen
- Skær bunden af pak choy, skyl bladene og snit dem på tværs
- Skær citrongræs i 3-4 stykker og bank disse med enden af en kniv (så afgiver de nemmere smagen)
- Skyl sukkerærter og skær dem i skrå skiver
- Varm olien op på en pande og steg kyllingebollerne gyldne på alle sider. Ryst panden og vend bollerne mens de steger, så de forbliver runde
- Læg kyllingebollerne op på en tallerken – vask ikke panden af
- Læg pak choy på panden og rist 1 minut. Læg det op på tallerkenen til kyllingebollerne
Sauce
- Tilføj 2 spsk olie til panden og rist limeblade og citrongræs et par minutter
- Rør karrypasta i og rist yderligere 1 minut, hvorefter du rører gurkemeje i
- Tilsæt kokosmælk, bouillon og fiskesauce/soya og lad saucen simre et par minutter (juster med bouillon afhængig af, hvor tyk/tynd, du vil have saucen)
- Tilsæt basilikum og sukkerærter
- Læg derefter kyllingeboller og pak choy tilbage i panden og varm igennem
- Smag til med salt og friskkværnet peber samt fiskesauce/soya
- Inden servering tager du citrongræs stykkerne op og pynter retten med lidt frisk, hakket basilikum
Server kyllingebollerne i thai-sauce med kogte ris

