Ladyfingers med limoncellocreme

Skal du bruge en hurtig og super lækker dessert eller kaffe-hygge-kage, er Ladyfingers med limoncellocreme et rigtig godt bud. Kagerne er inspireret af den italienske tiramisu med creme og ladyfingers, som i denne version forbliver sprøde i modsætning til i tiramisu. Har du ikke lyst til at bruge så meget limoncello, kan du erstatte med friskpresset citronsaft, enten på ladyfingers eller i cremen


Ingredienser

Til 4 stk

  • 8 stk ladyfingers
  • 1 tsk limoncello pr ladyfinger *)

Limoncellocreme

  • 200 g mascarpone
  • 1 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk limoncello
  • revet skal af ½ citron, økologisk og/eller ubehandlet
  • 2 dl piskefløde

Pynt

  • friske bær, fx blåbær, hindbær, brombær, skiver af jordbær
  • revet skal af ½ citron eller 1 lime, økologisk og/eller ubehandlet

*) limoncello er en italiensk likør lavet på citroner. Super lækker og ikke specielt dyr. Du kan sagtens lave limoncello selv, men den skal trække og kan derfor ikke bruges med det samme. Har du ikke lyst til at bruge så meget limoncello, kan du erstatte med friskpresset citronsaft, enten på ladyfingers eller i cremen

Sådan gør du

Limoncellocreme

  1. Rør mascarpone sammen med flormelis, vaniljesukker og limoncello i en skål, du også kan piske i
  2. Riv citronskallen ned i skålen og vend den i mascarponen
  3. Pisk fløden i mascarponecremen lidt ad gangen til du har en lækker og fast creme. Pas på ikke at piske for meget, så cremen bliver grynet
  4. Kom cremen i en sprøjtepose eller en frysepose, hvor du klipper et hjørne af

Anretning

  1. Læg 4 ladyfingers på et fad og dryp dem med hver 1 tsk limoncello
  2. Sprøjt limoncellocreme på hver ladyfinger og placer ladyfingers ovenpå. Dryp med 1 tsk limoncello på hver af de øverste ladyfingers og sprøjt limoncellocreme ovenpå
  3. Pynt til slut med bær og revet citronskal og/eller revet limeskal