Ladyfingers med pistaciecreme

Ladyfingers med pistaciecreme er en lækker og super nem dessert eller kaffe-hygge-kage. Fik du prøvet min Ladyfingers med limoncellocreme? Ellers kan du finde den her. Ladyfingers er den slags kiks/kager, man bruger i den italienske tiramisu dessert, men i denne lille kage forbliver ladyfingers sprøde og knasende. Jeg brugte den italienske Amaretto likør sammen med friskpresset limesaft til at dryppe på mine ladyfingers. Du kan sagtens bruge anden likør eller fx portvin eller sherry og blande det med limesaft. Limesaft giver en god harmoni sammen med det søde pistacie smørepålæg, og fordi pistacie smørepålæg er sødt, kommer jeg ikke sukker i min creme. Men her kan du smage dig frem, om du ønsker mere sødme. Jeg synes, pærer passer perfekt sammen med pistaciecremen, så jeg pynter med en tynd skive pære. Men du kan sagtens pynte udelukkende med bær, eller hvad du lige synes/har

Prøv også min skønne Pæretrifli med ingefær og pistaciecreme og den lækre og nemme hygge-ting/dessert Ladyfingers med limoncellocreme


Ingredienser

Til 4 stk

  • 8 stk ladyfingers
  • 8 tsk Amaretto*)
  • 4 tsk friskpresset limesaft

Pistaciecreme

  • 200 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3-4 spsk (ca 60 g) pistacie smørepålæg (pistachio spread) **)
  • 2 dl piskefløde

Pynt

tynde skiver pære, bær, revet skal af 1 limefrugt

*) Amaretto er en italiensk likør, der er lavet på abrikos og mandel, og har en skøn mandelsmag, der passer godt til pistacie. Du kan bruge en anden likør, sherry eller portvin

**) du kan finde pistacie smørepålæg i nogle supermarkeder og ellers på nettet, i mange forskellige prisklasser. Nogle gange finder jeg det i Normal


 

Sådan gør du

Pistaciecreme

  1. Rør mascarpone sammen med vaniljesukker i en skål, du også kan piske i
  2. Pisk fløden i mascarponecremen lidt ad gangen til du har en lækker og fast creme. Pas på ikke at piske for meget, så cremen bliver grynet
  3. Vend pistacie smørepålæg i
  4. Kom cremen i en sprøjtepose eller en frysepose, hvor du klipper et hjørne af

Anretning

  1. Bland Amaretto og friskpresset limesaft i en lille skål
  2. Læg 4 ladyfingers på et fad og dryp dem med hver 1½ tsk af Amaretto-limeblandingen
  3. Sprøjt pistaciecremen på hver ladyfinger og placer 1 stk ladyfingers ovenpå hver. Dryp med 1½ tsk Amaretto-lime blanding på hver af de øverste ladyfingers og sprøjt pistaciecreme ovenpå
  4. Pynt til slut med en tynd skive pære, bær og revet limeskal (har du ikke en pære, kan du sagtens nøjes med bær)